En Sıcak Konular

Davutoğlu, tedavi gören Libyalıları ziyaret etti

9 Nisan 2011 19:54 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İzmir'de Libyalı yaralıları ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İzmir'de Urla Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Libyalı yaralıları ziyaret etti. Yaralılara çiçek vererek sağlık durumları hakkında bilgi alan Dışisleri Bakanı Davutoğlu, refakatçilerle görüştü, ihtiyaçlarını sordu. Davutoğlu, bir yaralı yakının ailesiyle görüşmesi için kendi cep telefonuyla Libya'yı aradı.

Dışisleri Bakanı Davutoğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan'la birlikte Ankara Feribotu ile Çeşme Limanı'na getirilerek Urla Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti. Bakan Davutoğlu yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ziyarete AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve AK Parti Milletvekilleri Taha Akyol ile Mehmet Tekelioğlu'da eşlik etti. Hastanede tedavileri süren yaralıları tek tek odalarında ziyaret eden Davutoğlu, yaralılarla zaman zaman Arapça konuşarak iletişim kurdu. Yarılalar Bakan Davutoğlu'na, "Sanki kendi ülkemizde, evimizde gibiyiz. Buradaki görevliler bizlere çok yardımcı oluyor. İnşallah siz de Libya'ya gelir bizim misafirimiz olursunuz." dedi.

Tedavi gören bazı yaralıların Libya'daki yakınları ile görüşmek istediklerini söylemesi üzerine Bakan Davutoğlu, kendi cep telefonundan Libya'yı aradı. Ancak şebekelerde yaşanan sıkıntıdan ötürü Libyalı yaralı yakınıyla görüşemedi. Ziyaret sırasında bazı yaralıların yataklarının üzerine Libya ve Türk bayrağı astığı görüldü.

"BAŞBAKANIMIZIN SELAMLARINI DA KENDİLERİNE İLETTİK"

Ziyaretten sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Davutoğlu, yapılan acil yardım operasyonunda 300'ü yaralı toplam 475 kişinin getirildiğini, 46 yaralının taburcu edildiğini ve yaşamını yitiren 1 Libyalı'nın ülkesine gönderildiğini söyledi. Bakan Davutoğlu, "Libya'da zor şartlar altında gerçekleştirdiğimiz acil yardım operasyonu kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye'nin her zaman Libya'nın ve Libya halkının yanında olduğunu yaralı ve yakınlarına anlattık. Başbakanımızın selamlarını da kendilerine ilettik. Onlar da kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirttiler. 46 kardeşimiz taburcu ettik ve vefat eden 1 Libyalı'yı da ülkelerine gönderdik." dedi.

Libyalı yaralı ve yakınları adına Türk hükumetine ve İzmir'de bulunan yetkililere teşekkür eden Libyalı Meftah Ali Shitubn da, "Bu insani davranış Türkiye'nin için ilk defa değil. Buradaki bazı arkadaşlarımız yanlış davranışlarda bulunabiliyorlar. Ancak onların geldikleri yerde yaşadıkları sıkıntılardan kaynaklanıyor. Onları maruz görün. Gelen yaralılar asker değil. Çoğu çocuk ve kadından oluşan sivil vatandaşlar. Yaşanan bu zulmün buradan dünyaya ispat edilmesini istiyoruz." diye konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,295 µs