En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'den hukuk açıklaması

9 Nisan 2011 18:52 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, haklı ve haksızı ayıran ülkelerin güçlü olduğunu belirterek, "Hukuku olmayan ülkelerin ekonomik kalkınması mümkün değildir." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'de adliye binasının temel atma törenine katıldı. Törende Cumhurbaşkanı'na Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Ahmet Kahraman, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve yargı mensupları da eşlik etti.

Törende konuşan Gül, son 10 yılda çok sayıda adliye binalarının inşa edildiğini belirtti. Gül, "Burada temel atma töreninde hep beraber bulunuyoruz. Ve 3 değerli bakanımız ile beraberiz. Herkesin buraya emeği geçti. Bunu en iyi bilen benim. Kayseri Adalet Sarayı daha önce yapılabilirdi. Ancak bu şehrin tasnifi kazanacağını arzu ettiğimiz için biraz gecikmiş oldu. Bu Kayseri'nin en güzel yerinde gerçekleşecek olması bizi etkiledi. Memnuniyetle 10 yılda bütün şehirlerde en güzel binalar adliye sarayları oldu. Emeği geçen herkesle yakın çalıştım. Hangi şehre giderseniz göreceksiniz. Bundan en mutlu olan Adalet Bakanlığı'mızdır."

Adalet mensuplarının hangi şartlar altında görev yaptığını herkesin bildiğini anımsatan Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunu adalet camiası yakinen görüyor. Bilgisayarların dışında bir kasa vardır. Bu kasaların içerisinde de softlar vardır. Burada kasanın yanı sıra softlerın işleyişi çok önemlidir. Şimdi devlet olarak kasaları en güzel şekilde yaptık. Eğer içi iyi olmazsa sadece kasa olarak kalır. Türkiye'nin hukuk standartları en güçlü hale getirmek en kalkınmış ülkeler ile en önemli yere getirmek gerekmektedir. Bu binaların, imkanların, hakim ve savcıların, herkesin ihtiyacı olan imkanları en güzel şekilde hazırlıyoruz. Bunu yaptığımız anda güçlü ve büyük devlet oluruz. Bir ülkede birinci unsur adalet mekanizmasının nasıl çalıştığıdır. Adaleti dağıtırken en güzel şey haklı ve haksızı ayırabilmektir. O zaman güçlü ülke olursunuz. Hukuku güçlü olmayan ülkelerin ekonomik kalkınmaları mümkün değildir. Türkiye'deki köklü değişimlerin ardından bu duruma kavuşması görülmektedir. Yatırımlar aslında hukukla ilgilidir. Hukuku çok geniş bir anlamda düşünmek gerekmektedir. Hakimler ve savcıların onların çok fedakar çalıştığını herkesin bilmesi gerekir. Sadece kanunlar değil vicdanları da kararlarına etki etmektedir. Onların duvar arasında hangi şartlarda kararlar verdiklerini bilemeyiz. O nedenle onların imkanlarını en iyi şekle getirmek ve sunmak zorundayız."

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de görevi gereği çok temel atma törenine katıldığını belirtti. Yargı ile ilgili temel atma töreninin ayrı bir heyecanı olduğunu belirten Çiçek, "Bu törenlerin ayrı güzelliği vardı. Yapılan yargılama faaliyetlerinin ayrı bir önemi vardır. Yargının yaptığı hizmetleri sizler yakinen takip ettiniz. Yargı ayrı bir sorumluluk içermektedir. Türkiye'nin teminatı yargıdır. Bu düşünce ile 2002'den bu tarafa yargı hizmetlerine ayrı bir önem veriyoruz. O tarihte yargıya ayrılan ödenek 50 milyon lira idi. Bununla bu binaları yapmak mümkün değil. Yargının kırtasiye ihtiyacını bile karşılamak mümkün değildi. Kendi dönemim dahil olmak üzere bugün yargıya ayrılan para ise 4 milyar lirayı aştı." dedi.

TEMELİ 3 BAKAN İLE BİRLİKTE ATTI

Adalet Bakanı Ahmet Kahraman, son yıllarda yargı alanında önemli mesafeler kat ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Adalet sadece ülke sınırları içerisinde kalmadı. Ve uluslararası örgütlerde yansımaları oldu. Başta yasal düzenlemeler olmak üzere anayasa değişiklikleri ile birlikte bir hayli önemli mesafeler kat edildi. Biz hizmete giren adalet binalarının sayısını aklımızda tutamaz olduk. Kayseri diğer şehirlere göre adliye binası kazanmakta geç kaldı. Benim meslektaşlarımıza yakışır, daha güzel adliye sarayları oluşturulması için geç kalındı. Benim fedakar meslektaşlarım adliye binalarının içini güzelleştirerek, daha güzel hizmet sağlayacaktır. İnşaatın tamamlanma süreci 2013 yılı olarak belirlenmiştir."

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3 bakanla birlikte adliye binasının temelini attı. Adliye binasının Eylül 2013 tarihinde hizmete açılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'de Meysu Ouetlet Alışveriş Merkezi'nin açılış törenine de katıldı.

(CİHAN)



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,121 µs