En Sıcak Konular

Dera'daki olaylarda 19 kişi öldü, 75 kişi yaralandı

9 Nisan 2011 17:57 tsi
Suriye'de Dera kentinde dün çıkan olayların ağır bilançosu açıklandı. Suriye İçişleri Bakanlığı yetkilisi, Dera kentinde Cuma namazı sonrasında silahlı grupların güvenlik güçlerine ve vatandaşlara ateş açması sonucu 19 kişinin öldüğünü 75 kişinin de yara

Yetkili açıklamasında silahlı grupların Dera'da El Ömeri Camisinden şehir merkezine giden vatandaşlara ve silahsız güvenlik güçlerine ateş açtıklarını ifade ederek, açılan ateş sonucu vatandaşlardan ve güvenlik güçlerinden çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu bildirdi.

"GÜVENLİK GÜÇLERİNE SİLAH TAŞIMAMALARI TALİMATI VERİLDİ"

Suriyeli yetkili kaynak, vatandaşların toplandıkları bölgelerde bulunan güvenlik güçleri ve polis güçlerinin hiç bir şekilde silah taşımamaları yönünde kesin talimatların bulunduğuna dikkat çekti. İçişleri Bakanlığın yetkilisi, silahlı grupların güvenlik güçleri ve vatandaşlara ateş açmakla kalmayıp yaralıları hastaneye kaldırmaya çalışan ambulans aracına da ateş açtıklarını, ambulans şoförünün de yaşamını yitirdiğini aktardı.

Vatandaşlar arasında da yaralı ve ölenlerin olduğunu kaydeden kaynak; söz konusu olaylara ilişkin kesin kanıtların bulunduğunu belirtti.

Kaynak açıklamasının devamında bir başka grupların yollarda beton barikatlar kurduklarını ve araba lastiklerini yaktıklarına ifade ederek, bu grupların polis ve güvenlik güçlerini taş yağmuruna tutmaları nedeniyle polislerin onları dağıtmak ve kamu mallarını kundaklamalarını engellemelerini önlemek için göz yaşartıcı gaz kullandığını söyledi. Ayrıca söz konusu grupların bir kısım kamu mallarını ve arabaları ateşe verdiklerini ekledi.

Öte yandan Suriye'nin resmi haber Ajansı SANA olaylarda yaralananların açıklamalarına yer verdi. Haberde silahlı kişilerin bina çatıları, çalıların ve ağaçların arkasından kendilerine ve güvenlik güçlerine ateş açtıklarını ifade ediliyor. Aynı zamanda araba lastiklerini ateşe verdiklerini ve El Ömeri Camisi meydanında bulunan göstericilerin üzerlerine yuvarlattıklarını ve motosikletli kişilerin vatandaşlara karşı yaylım ateşi açtıklarını ifade ediyor.

"SURİYE RESMİ TELEVİZYONU ATEŞ AÇANLARIN GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI"

Öte yandan Suriye resmi televizyonnu Dera'da Cuma namazı çıkışında vatandaşlara ve güvenlik güçlerine ateş eden silahlı kişilerin görüntülerini yayınladı. Yayınlanan görüntülerde silahlı kişilerin kent merkezine doğru yönelerek kalabalık gruplara ateş ettikleri gözleniyor. Bazılarının da bindikleri Hundai marka beyaz otomobil ile etrafa ateş ettikleri görülüyor.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından İçişleri Bakanlığı Dera halkına silahlı grupları barındırmama çağrısında bulundu.

Suriye İçişleri Bakanlığı yaptığı çağrıda vatandaşlara, güvenlik güçlerine ve polise ateş eden bu silahlı kişiler hakkında ulaşılan her bilginin ilgili kurumlara bildirilmesini istedi.



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,143 µs