iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

FBI, 'paranormal' kasasını açtı!

7 Nisan 2011 15:10 tsi
FBI, 'paranormal' kasasını açtı! Ne kasanın kendisi yeni, ne de içindekiler...Yeni olan şey, kasanın 'paranormalleşmesi' iyibilgi özel

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), The Vault adında bir internet sitesine sahip. Burası çeşitli dönemlerde büronun yaptığı soruşturmalara ait belgelerin elektronik kopyalarının kamuoyuna açıldığı elektronik bir kütüphane. Al Capone'dan tutun, Marilyn Monroe'ya kadar çeşitli soruşturmalara ait önemli belgeleri buradan okuyabilirsiniz.

Geçtiğimiz günlerde bu siteye 25 yeni dosya daha eklendi. Yeni eklenen dosyaların başında gelen 9/11 saldırısıyla ilgili yeni bilgiler, Amerikan medyası tarafından mercek altına alındı.

Ancak esas dikkat çekici olan belgeler, Uçandaireler ile ilgili olanlar. Keza Roswell olayından, Mavi Kitap Projesine kadar, komplo teorisi olarak damgalanmış bir çok söylenti, dün itibariyle FBI'ın elektronik kasasında tekrar ortaya çıktı. Tekrar dememizin sebebi, UFO'lar üzerine yayınlanan çeşitli kitaplarda bu belgelere dair referansların olması. (Bruce Maccabee'nin “UFO FBI Connection” (2000), Nick Redfern'nin “The FBI Files” (1998) adlı kitapları). Sonuçta FBI'ın resmi sayfasında, Roswell olayı ile ilgili bir belgenin sunulması, nereden bakarsanız bakın, haber değeri taşır.

Roswell olayını kısaca hatırlamak gerekirse, 1947 yılının Temmuz ayında New Mexico eyaletinin Roswell kasabası yakınlarında uçan bir diskin düşürüldüğü haberi, Roswell Daily Record gazetesinde yayınlandı. Ertesi gün haber resmi makamlarca yalanlandı, düşen şeyin bir meteoroloji balonu olduğu söylendi. Yıllar sonra düşen ufo'nun içinden çıkarılan uzaylılar üzerinde gerçekleştirilen otopsinin görüntüleri kamuoyuna sunulduysa da, bu görüntüler çeşitli kaynaklarca "sahte" olarak nitelendirildi.

İşte şimdi, FBI'ın 'elektronik kasasında' bu olaya ait resmi bir belge kamuoyuna sunuldu. "Subject: Guy Hottel (3-22-1950)" başlıklı bir sayfalık belge, FBI'ın Washington bölge ofisinde görevli olan Guy Hottel adında bir ajanın, FBI yönetimine gönderdiği bir andıç. FBI yöneticisine gönderilmiş 22 Mart 1950 tarihli belgenin özeti şöyle:

Hava kuvvetleri için çalışan bir araştırmacı, New Mexico'da 3 adet uçandaire olarak tabir edilen şeyin ele geçirildiğini söylemiş. Her birinde insana benzer bir varlık bulunuyormuş. Araştırmacının irtibat halinde olduğu bir muhbire göre, uçandaireler hükümete ait çok güçlü radarlar sayesinde bulunabilmiş. Hatta uçandairelerin uçuş mekanizmalarının, söz konusu radarların tarafından etkilendiğini iddia etmiş.

Başta da belirttiğimiz gibi, FBI'a ait olduğu öne sürülen buna benzer belgeler, daha önce çeşitli kaynaklarda refere edilmişti. Ancak ilk kez, FBI'a ait resmi internet sitesinde yayınlandığını görüyoruz.

Bunun dışında gene aynı sitede "Mavi Kitap Projesi" adında 13 sayfalık bir belge daha var ki, bu da bir başka yazının konusu olsun.

Uçandairleri kitaptan okumak başka, FBI'ın 'kasasından' okumak...başka.

FBI'ın kasasına buradan ulaşabilirsiniz

www.iyibilgi.com özel



Bu haber 2,106 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,893 µs