En Sıcak Konular

Bu vekiller liste dışı kalabilir

7 Nisan 2011 11:32 tsi
Erdoğan iki dönemdir vekil olanlardan bazılarının aday olamayacağını söyledi. Bu durumda 170 kişi var. Çiçek, Aksu, Arınç ve Şahin bu listede.

 
Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki günkü AKP grup toplantısının basına kapalı bölümünde, liste dışı kalacak ve seçim bölgelerinden değil başka yerlerden aday gösterilecek milletvekilleri ile ilgili öyle bir tarif yaptı ki, kafalar iyice karıştı. Erdoğan’ın açıklamalarına göre, “Bazı ‘abi’ler kendi seçim bölgelerinden değil başka yerlerden aday gösterilecek, iki dönemdir Ak Parti’den milletvekili olan bazı isimler de partinin geleceği için aday yapılmayacak.”

Erdoğan’ın hem ‘abi’ hem de iki dönemdir Meclis’te olan milletvekili tarifine uyan çok sayıda ‘ağır top’ var. Abdülkadir Aksu, Cemil Çiçek, Salih Kapusuz, Necati Çetinkaya, Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, Hüseyin Çelik, Dengir Mir Mehmet Fırat ve Faruk Çelik bu isimlerden sadece birkaçı. Erdoğan’ın öne çıkan genç vekillerinin başında Ömer Çelik, Bekir Bozdağ ve Suat Kılıç geliyor. Üçü de iki dönemdir AKP’den milletvekili.

Ak Parti’nin tüzüğüne göre üç dönem üst üste parlamentoya giren milletvekilinin, dördüncü dönemde ara vermesi gerekiyor. Erdoğan’ın “partinin geleceği için” bazı vekillerin ve ‘gençlerin’ liste dışı bırakılabileceğini söylemesi, iki dönemdir AKP’den Meclis’te olan 170 milletvekilinin aklını karıştırdı. Bu milletvekillerinden bazıları şunlar:

Köksal Toptan, Ali Er, Abdülkadir Aksu, Cemil Çiçek, Zeki Ergezen, Salih Kapusuz, Süleyman Çelebi, Osman Pepe, Zülfükar İzol, Necati Çetinkaya, Avni Doğan, Bülent Arınç, İsmail Özgün, Kemalettin Göktaş, Mehmet Ali Şahin, Mehmet Altan Karapaşaoğlu, Abdullah Veli Seyda, Hüseyin Çelik, Ahmet Edip Uğur, Dengir Mir Mehmet Fırat, Ahmet İyimaya, Faruk Çelik, Mehmet Sağlam, Vecdi Gönül, Zeki Karabayır, Sadık Yakut, Ali Babacan, Atilla Koç, Beşir Atalay, Binali Yıldırım, Mustafa Ataş, Burhan Kuzu, Agah Kafkas, Bülent Gedikli, Nevzat Pakdil, Nihat Ergün, Nimet Çubukçu, Sami Güçlü, Cemal Kaya, Recep Akdağ, Nurettin Canikli, Egemen Bağış, Alaattin Büyükkaya, Faruk Koca, Faruk Nafız Özak, Hilmi Güler, Mehdi Eker, Nükhet Hotar, Hüsrev Kutlu, Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Demir, Güldal Akşit, Mustafa Elitaş, Halide İncekara, Haluk İpek, Said Yazıcıoğlu, Murat Mercan, Hayati Yazıcı, Mehmet Aydın, Hüseyin Tanrıverdi, Ömer Çelik, İdris Naim Şahin, Sadullah Ergin, Suat Kılıç, Şaban Dişli, Şükrü Ayalan, Yaşar Yakış, Kemal Unakıtan, Taner Yıldız, Vahit Erdem, Vahit Kiler, Kürşad Tüzmen, Lokman Ayva, Vahit Kirişçi.

Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Bekir Bozdağ, Beşir Atalay ve Burhan Kuzu’nun seçim bölgelerinin de değişebileceği konuşuluyor. Son kararı Erdoğan verecek.

Çelik: Bayrak devredilebilir

Konu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’e de soruldu. Çelik, şöyle konuştu: “Kimin nereden aday olacağını pazartesi saat 16.00’da listeler YSK’ya verildikten sonra herkes görecek. Bana da, diğer arkadaşlarıma da nerede ihtiyaç olursa, biz orada gider çalışırız. Daha önce grup başkanvekiliydim, ardından Kültür Bakanı’ydım, ardından Mili Eğitim Bakanı’ydım, şimdi Genel Başkan Yardımcısı’yım. Yarın bir başka görev, başka bir mekân olursa orada da var olmaya devam ederiz. Bazı arkadaşlarımız bayrağı devredebilir.”

 



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,301 µs