En Sıcak Konular

‘Gel-gel’meyelim!

7 Nisan 2011 09:32 tsi
‘Gel-gel’meyelim! Libya direnişçileri Türkiye’yi suçluyor. Sebep?. Silah vermeliymişiz!. ABD’nin Akdeniz’den çekilmeye başladığı noktada bu talep mayınlı. Ama biz basitinden gidelim: protestocular kaç kişi?. Sağlıklı rakam Paris’ten çıkabilir?

Türkiye’yi bu manada protesto ettiği söylenen gösterilerde “ErdoGan, ErdoGan” diye bağıranların sayısı 20’yi geçmiyor, bir kamera bu kuru kalabalağın etrafında dönüp duruyor.

Libya halkının hassasiyetleri konusuna duyarlı olan Türk kamuoyu için böylesi bir görüntü dahi rahatsız edici olduğundan, koalisyon güçlerinin ardından NATO’ya ve tabii Türkiye’ye geçen operasyon yeteneği eleştiriye uğruyor.

Daha ikirciklisi şu: İstenen-muhalif gruplar açısından-Türkiye’nin Kaddafi yönetimine karşı daha baskın hale gelmesi, silah sağlaması, sair. Ama bu yöntemle Türkiye, Libya sorununa kendisini herkesten ve uluslararası kurumlardan daha “bağlı” hale getirebilir. Yani siyasetin tüm sorumluluk ve faturalar da Ankara’ya kesilir.

Bir diğer nokta ise, başını Fransa’nın çektiği koalisyonun silah ve saldırı bonkörlüğü, Libya muhalefetinde kötü bir alışkanlık yaratmış. Şimdi bu ülkeler tarafından belli ki istismar ediliyor.

Eğer önümüzdeki zaman dilimi içinde bu ülkelerden Libyalı eylemcilere gizli-kapaklı yollardan bol silah gittiği anlaşılırsa (!) durum daha netleşir!

Dikkat gereken Ankara’nın bu “gel-gel”e kulak vermemesi. Belli ki Ankara, arazisi Libya’nın doğusu olan ama Avrupa’dan beslenen bir tilkiyle aynı masaya davet ediliyor.

Peki isyancılar silahlandırılmamalı mı? Bu ayrı bir tartışma konusu. BM, NATO kararları bunu isterse bu da yapılır.. Ama ne dedik, “ayrı bir konu”.

Şu anki konu ise Ankara’nın üstlendiği sorumluluğu alnının akıyla yerine getirmesi, bazı ülkelere “bakın yapamadılar, biz ne güzel yapıyorduk” dedirtmemesi.

Oui?

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,946 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,811 µs