En Sıcak Konular

Muammer Kaddafi'den kaçış planı

6 Nisan 2011 22:03 tsi
Haberi AP ajansı flaş olarak tüm dünyaya geçti.

LİBYA'DA GÜNDEM TÜRKİYE

21:06 Libya'dan Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri kargo uçağı ile Dalaman'a getirilen ve oradan Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne sevkedilen Zrad Hassan, Libya'da Türkiye'nin yardımseverliğinin konuşulduğunu söyledi.

Hassan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Libya'da özgürlük ve refah kazanmak için başlatılan süreçte sona doğru gelindiğini ve kısa sürede her şeyin normale döneceğini ifade etti.

Libya'da yaşananların bir özgürlük mücadelesi olduğunu vurgulayan Hassan, ''Kaddafi güçleri şehrin her yerine müdahale etti. O müdahaleler sırasında ben de vuruldum. Çok acı çekiyordum. Türkiye Libya'da zor durumda olan birçok yaralıya kardeşlik elini uzattı. Birçok ülkeden göremediğimiz yardımı Türkiye'den görmenin mutluluğunu yaşıyoruz'' dedi.

Hassan, vücudunda bulunan şarapnel parçalarının çıkarılmasının ardından tekrar ülkesine döneceğini belirterek, ''Libya'da Türkiye'nin yardımseverliği konuşuluyor. Bizlere yapılan yardımseverlikleri unutmamız mümkün değil. Türkiye bizim için vazgeçilmesi mümkün olmayan kardeş bir ülkedir'' diye konuştu.

Libya'da bilgisayar mühendisliği öğrencisi olduğunu ifade eden Hassan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ülkemde her şey normale döndüğü zaman okuluma devam edeceğim. Bizleri güzel günler bekliyor. İnşallah oraya gidene kadar arkadaşlarım işlerini bitirmiş olur. Türkiye'ye Türk halkına, başbakana çok teşekkür ediyorum.''

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alp Akman da, Hassan'ın sol kalçasına isabet eden şarapneller dolayısıyla kırılmaların bulunduğunu belirterek, hastayı ameliyata alacaklarını söyledi.

KADDAFİ'DEN KAÇIŞ PLANI

20:24 Libya'dan kaçan eski enerji bakanı Ömer Fethi Şatvan, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin yakın çevresinin onu terk etmek için fırsat kolladığını ancak harekete geçmeye de korktuğunu söyledi.

AP'ye bir açıklama yapan Şatvan, Libya'nın Misrata kentinden, bir balıkçı teknesiyle Malta'ya kaçtığını söyledi. 2007'ye kadar Libya kabinesinde görev yapmış olan Şatvan, NATO'nun askeri operasyonu yoğunlaştırması gerektiğini belirterek, "Batı, işi bitirmek için hızlı davranmalı" dedi.

Öte yandan Kaddafi, ABD Başkanı Barack Obama'ya yazdığı mektubunda, bombardımanın durdurulmasını talep etti. 3 sayfalık mektubun, Beyaz Saray tarafından basına verilen kopyasına göre Kaddafi, gelişmekte olan bir ülkenin küçük bir halkına karşı bombardımanın adil olmadığını belirtiyor. Kaddafi, ABD Başkanlık seçimlerinde ikinci kez aday olacak olan Obama'ya seçimde başarılar da diliyor.

aa



Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,828 µs