En Sıcak Konular

Medvedev: Libya'da askeri operasyonda yer almayız

6 Nisan 2011 17:16 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Libya'da istikrarı sağlamak için düzenlenen askeri operasyonlarda yer almalarının mümkün olmadığını söyledi.

"Bölgede devam eden çatışmaların barışçıl yollarla, asker kullanmadan uluslararası aracılık temelinde çözülmesini destekliyoruz" çağrısı yapan Medvedev, tansiyonun yüksek olduğu bölgede Rusya'nın hiç bir zaman askeri operasyonlara katılmayacağını belirtti. Medvedev çatışmalara müdahil olmak yerine aracı olmanın doğru olacağını vurguladı.

Kremlin'de düzenlenen üst düzey komutanların atanması ile ilgili törende konuşan Medvedev, Kuzey Kafkasya'da sosyo-politik durumu istikrarsız hale getirecek girişimlerine karşı önleyici tedbirlerin alınmasını istedi.

BM Güvenlik Konseyi'nde 17 Mart'ta alınan 1973 nolu karar çerçevesinde Libya'da sivillerin korunmasına yönelik uçuşa kapalı alan ilan edilmişti. Rusya ve Çin'le birlikte beş ülke karara çekimser oy kullanmıştı.

NATO'YA "TARAF OLMA" UYARISI

Diğer taraftan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'da Libya'da muhalefetin NATO'dan daha aktif destek talebinde bulunması ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Uçuşa kapalı olan oluşturulmasının hedefinin sivilleri korumak olduğuna değinen Lavrov, "İsyancıların NATO'dan daha fazla askeri destek istediği yönünde duyumlar alıyoruz. Bu çok farklı bir konu. Güvenlik Konseyi kararına aykırı... Sivil savaşa müdahil olmak anlamına geliyor..." uyarısı yaptı.

Bangladeş Dışişleri Bakanı Dipu Moni ile görüşmesi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Lavrov, Arap Ligi ve Afrika Birliği'nin bölgeyi ziyaret ederek sorunun çözümünde daha fazla etkin olmaları gerektiğini kaydetti.



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,673 µs