En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'e Türk okulunda mehterli karşılama

6 Nisan 2011 16:33 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Endonezya temaslarının son gününde başkent Cakarta'daki Türk okulunu ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, milletvekilleri, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) başkanları ile akademisyenler ve iş adamlarından oluşan kalabalık bir heyetin gezdiği Cakarta'daki Kharisma Türk okulunda renkli görüntüler oluştu. Gül ve beraberindeki heyeti, ilk olarak Endonezyalı öğrencilerin oluşturduğu mehteran bölüğü karşıladı.

Gül daha sonra sınıfları gezdi ve öğrencilerle sohbet etti. Okuldaki bir Endonezyalı öğretmenin yeni doğmuş ve Abdullah Gül ismini verdiği bebeğinin fotoğrafını da imzalayan Gül, fizik sınıfında bir öğrencinin Sezen Aksu'nun ''Sen Ağlama'' şarkısını dinledi. Bu sınıfta okuyan ve Açe'den gelen bir yetim kız öğrenci Hayrünnisa Gül'e eşarp hediye etti. Hayrünnisa Gül de bu öğrenciye sarıldı ve ders kitabını imzaladı.

Sonrasında ise okul yönetimi tarafından hazırlanan törene geçildi. Törende öğrenciler halk oyunları gösterisi yaptı. Bir kız öğrencinin Üstat Necip Fazıl'ın ''Zindandan Mehmed'e Mektup'' şiirini okuması büyük alkış aldı. Endonezyalı lise 2. sınıf öğrencisinin Cumhurbaşkanı Gül'e ait resimlerle yapılan slayt gösterisi eşliğinde Gül'e hitaben söylediği ''Bana güllerimi verin'' ezgisi de yine büyük beğeni topladı. Bu öğrenci, ezginin ardından Gül ve eşi Hayrunnisa Gül'e gül hediye etti. Programın sonda öğrenciler, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'e, üzerinde fotoğraflarının dokulu olduğu bir halı hediye etti.

Törende Cumhurbaşkanı Gül ve eşi için bir resim yapan ve Türkiye sevdalısı olarak bilinen kabine sekreteri Dipo Alam da, söz konusu yağlı boya tablosunun beklenenin de üstünde 300 bin dolara satıldığını ve bu parayı 2004'te tsunaminin vurduğu Açe'de temeli atılan Türk okulu yurduna bağışlayacağını ifade etti.

Törende Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Türk okullarının açılmasına yardımcı olan Endonezyalı hayırseverlere birer plaket verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, '' Endonezya ile ilişkilerin bundan sonra daha da iyi yolacağını belirterek, ''ilişkileri güçlendiren ve işbirliğini daima devam ettirecek olan bağları hakla kuruyoruz. Türk halk ile Endonezya halkı arasında dostluk bağı kuruluyor. Tarihte de böyle olmuştu. İşte bu ilişkilerin temellerinden biri de bu gördüğüm okullardır. Bundan dolayı bu okulları açan, destekleyen ve imkân veren herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Endonezya'daki en seçkin okulların arasına giren bu okullar, bir taraftan en modern çağın bilgi ve donanımıyla çocukları, gençleri yetiştirirken, bir taraftan da ortak kültürümüzü öğretiyor. '' dedi. Birbirimizi daha iyi anlama ve dayanışmayı ileriye taşıyacak çok güçlü bağların kurulduğunu kaydeden Gül, laboratuarda ve sınıflarda gördüklerinin kendini derinden etkilediğini anlattı. Gül, öğrencilerin çok iyi eğitildiğini ve kendi değerlerimizi muhafaza ettiklerini ifade ederek, ''Bu çocuklar Endonezya'nın geleceği. Endonezya'nın kalkınmasında güçlendirilmesinde gelişmesinde çok büyük katkıları olacağına inanıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Gül, ''Memnuniyetle görüyorum ki Endonezya'da da çok değerli hayırseverler var. Onlar da kazançlarının bir kısmını gönüllü olarak kalplerinden geldiği bir şekilde samimi bir şekilde Endonezyalı çocukların geleceği için ayırıyorlar ve bu okulları yapıyorlar.'' diyerek, okullar için emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gül ve beraberindeki heyet, okul ziyaretinin ardından Endonezya'dan ayrıldı.

Cihan



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,180 µs