En Sıcak Konular

PKK'lı teröristin ailesi sert çıktı

6 Nisan 2011 14:52 tsi
Çatışmada ölen PKK'lı teröristin ailesi evlerinin önünde slogan atmak isteyen PKK'lı gruba sert tepki gösterdi.

 Hatay'da ölü ele geçirilen teröristlerden Zeki Durdu’nun (29) Malatya’da yaşayan ailesi, cenazenin teslim edilmesi sırasında, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan posteri açan PKK sempatizanlarına ‘oğlumuz sizin yüzünüzden öldü’ diye tepki gösterdi.

Hatay'ın Hassa İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada ölen yedi PKK'lı teröristten olan Rojvan kod adlı Zeki Durdu’nun cenazesi Malatya’da yaşayan ailesine teslim edildi. Akşam saatlerinden itibaren Terörle Mücadele Güvenlik ve Asayiş Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler, cenaze teslim işlemi için geniş güvenlik önlemi aldı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il yöneticileri ile parti üyesi bir grup, Adana’dan getirilen cenazeyi Tavşantepe mevkiinde karşıladı. Malatya Şehir Mezarlığı’na getirilen cenaze burada ailesine teslim edildi. Cenaze aileye verilirken, PKK sempatizanı yüzleri maskeli bir grup, PKK elebaşı Abdullah Öcalan posteri açarak terör örgütü lehine slogan atmak istedi. Bu sırada ölen Zeki Durdu’nun yakınları Öcalan posteri açan gruba ‘Oğlumuz sizin yüzünüzden öldü’ diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine yüzleri maskeli grup Öcalan posterlerini kapatarak uzaklaştı. Kısa süreli gerginliğin ardından PKK’lı terörist için cenaze namazı kılındı. Buradaki törene BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de katıldı. Cenaze, kılınan namazın ardından toprağa verildi. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, cenaze defin işlemi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, barıştan yana tavır aldıklarını, ancak AK Parti hükümetinin aksi yönde eylemlerde bulunduğunu öne sürdü. Hatay'ın Hassa İlçesi'nde 31 Mart’ta jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda PKK mensubu 7 terörist ölü ele geçirilmişti. (CİHAN)



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,713 µs