En Sıcak Konular

Blok bağımsız adaylarla giriyor

6 Nisan 2011 14:04 tsi
Genel seçimlere “Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku” ile girmeye hazırlanan 17 siyasi parti ve kurum, seçimlere bağımsız adaylarla katılacaklarını açıkladı. Adaylar ise önümüzdeki Cuma günü açıklanacak.

12 Haziran milletvekili seçimlerine “Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku” adıyla girmeye hazırlanan 17 kurum, Taksim Hill Otel'de basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısına BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Sosyalist Parti Genel Başkanı Sevim Belli, Emekçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sibel Uzun ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek'in de arasında olduğu çok sayıda temsilci katıldı.

KABUL EDİLEMEZ
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, AKP, CHP, MHP ve diğer düzen partilerinin 12 Eylül hukukuna yaslanarak halkın iradesinin Meclise yansımasını engellediklerini kaydetti.

Demirtaş, şöyle devam etti: “Dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyen yüzde 10'luk seçim barajıyla halk temsililiyeti yok edilip, temsilde adelet ilkesi ayaklar altında alınıyor. Bu yetmiyor, AKP, CHP ve MHP'ye Hazine'den, yani halkın ödediği vergilerden milyarlar aktarılıyor ve siyasi partiler arasında büyük bir eşitsizlik yaratılıyor. Medyanın da büyük oranda ele geçirildiği ya da baskı altında alındığı bir ortamda gidilen seçimlerde bir kez daha halk iradesi teslim alınmak isteniyor. Bu durum kesinlikle kabul edilemez.”

'KIRK SATIR KIRK KATIR' DAYATMASI
Baskının, şiddetin, gözaltı ve tutuklamaların dinmediği, basın, düşünce ve örgütlenme özgürlüğünün ortadan kaldırılmaya çalışıldığı koşullarda gidilen bu seçimlerde halka “Kırk katır mı kırk satır mı?” dayatması yapıldığını kaydeden Demirtaş, Kürt sorununun kanayan bir yara olmaya devam ettiğini söyledi.

Demirtaş şöyle devam etti: "Ülkenin bir bölümünde şiddet sürüyor, kan akmaya devam ediyor. Çatışmaları durduracak, barış ve demokratik çözümü sağlayacak adımlar yerine oy alabilmek uğruna halkımızı karşı karşıya getiren politikalarda ısrar ediliyor. Kürt sorunun demokratik çözümünü ve eşit haklara dayalı demokratik bir anayasayı isteyen milyonların sesi ve iradesi yok sayılıyor. 'İleri demokrasi' iddiaları havada uçuşurken, AKP eliyle baskı ve adaletsizlik yaygınlaştırılıyor: muhalifler, gazeteciler, sosyalistler tutuklanıyor, KCK isimli davalarda tutuklu olarak yargılanan halkın seçtiği temsilciler ve siyasetçiler anadillerinde savunma yapma hakkından bile mahrum bırakılıyor.”

“Özelleştirme talanı, esnek çalışma, taşeronlaştırma, düşük ücretli, iş ve can güvenliğinin olmadığı çalışma koşullarının da yaygınlaşıyor” diyen Selahattin Demirtaş, “İş cinayetleri adeta toplu katliamlar olarak tüm toplumu derinden sarsıyor. Yaşam işçi ve emekçi halkımız için çekilmez hale geliyor; küçük esnaf, çiftçi ve köylü tam bir yıkımla karşı karşıya bulunuyor” diye konuştu.

DUR DEMEK İÇİN
Kuzey Afrika ve Ortadoğu halklarının “Ekmek ve özgürlük” ayaklanması karşısında halkın haklarından bahseden hükümet yetkililerinin Türkiye'de ise benzer ses ve talepleri baskı ve şiddetle ezmeye çalışıldığını kaydeden Demirtaş, buna karşı emek, demokrasi ve özgürlük güçleri olarak bu gidişata “Dur demek” için enerjilerini birleştirdiklerini söyledi.

"Dinci milliyetçi blok" ve "Ulusalcı blok" karşısında demokrasi özlemi duyanlarla, özgürlükçü, eşitlikçi, demokratik ve sosyal bir anayasa için mücadele edenlerle yan yana geldiklerini ifade etti.

BAĞIMSIZ ADAYLARLA GİRİLECEK
Seçimlere bağımsız adaylar ile katılacaklarını duyuran BDP lideri, tüm eşitsiz koşullara ve antidemokratik uygulamalara rağmen Meclis'te güçlü bir temsiliyet sağlamakta kararlı olduklarını ifade etti.

BDP Eşbaşkanı, Blok'un seçimler için ne çatı partisi ne de bir ittifak gibi algılanmaması gerektiğini kaydetti, "seçimlerden sonra da bir mücadele birlikteliği olarak algılanması" gerektiğini belirtti.

Demirtaş, tüm emekten ve barıştan yana olan güçleri, birlikte mücadele etmeye çağırdı. Demirtaş, önümüzdeki Cuma günü bağımsız milletvekili adaylarını açıklayacaklarını duyurdu.

BLOK BİLEŞENLERİ
Barış ve Demokrasi Partisi, Emek Partisi, Emekçi Hareket Partisi, Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Devrimci İşçi Partisi, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi, İşçilerin Kardeşliği Partisi, İşçilerin Sosyalist Partisi, Sosyalist Demokrasi Partisi, Demokrasi ve Özgürlük Hareketi, İşçi Cephesi, KÖZ, Sosyalist Birlik Hareketi, Sosyalist Gelecek Partisi Hareketi, Sosyalist Dayanışma Platformu, Toplumsal Özgürlük Platformu ve Türkiye Gerçeği.

etha




Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,719 µs