En Sıcak Konular

Poyrazköy'de mühimmatı bulan polisler dinleniyor

6 Nisan 2011 13:32 tsi
Poyrazköy davasında Beykoz'da mühimmat çıkan kazılara katılan emniyet görevlileri tanık olarak dinleniyor.

Amirallere suikast ve Kafes davalarıyla birleştirilen Poyrazköy davasına İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nda devam ediliyor. 7'si tutuklu 69 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar emekli Binbaşı Levent Bektaş, emekli astsubay Ergin Geldikaya, muvazzaf askerler Ercan Kireçtepe, Erme Onat, Eren Günay, Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan katıldı. Poyrazköy davasında tutuksuz yargılanan ancak Balyoz davası kapsamında tutuklu bulunan Koramiral Kadir Sağdıç, Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar, Tuğamiral Levent Görgeç'in de aralarında olduğu 8 sanık da duruşmaya katıldı. Tutuksuz 14 sanığın da geldiği duruşmaya müdahil Agos Gazetesi adına da avukatlar katıldı.

Duruşma başında mahkeme başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu'nun kısa bir açıklama yaptı. Başkan, salonda bulunan sanık ve izleyicilerin belli bir düzeyin üstünde insanlar olduğunu belirterek, "Herkes kendini bilir. Bu nedenle sıkı güvenlik önlemleri almadım. Lütfen salondaki kurallara uyun. Yoksa sıkı güvenlik önlemi alırım." dedi.

Duruşmada daha sonra mühimmatlara ilişkin yapılan aramalara katılan emniyet görevlileri tanık olarak dinlenmeye başlandı. Poyrazköy'de aramaların yapıldığı 23 Nisan 2009'da Beykoz Asayiş Müdürlüğü'nde görevli olduğunu belirten tanık M.K., o gün hava muhalefeti nedeniyle arama yapılmadığını ve kendisinin sadece çevre güvenliğinden sorumlu olduğunu söyledi.

Aramalar sırasında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli olduğunu ifade eden tanık A.B. de, 23 Nisan 2009'daki aramaya katıldığını ve kendisinin de çevre güvenliğinden sorumlu olduğunu ifade etti.

O dönemde Sualtı Grup Amirliği'nde görev yaptığını belirten A. T. de, gelen bir ihbar üzerine Çubuklu'da ele geçirilen mühimmatlarla ilgili aramaya katıldığını söyledi. Su altında bulunan mühimmatın önce fotoğrafının çekildiğini anlatan A. T., olay yeri inceleme polislerinin mühimmatın çıkarılabileceği bilgisi vermesi üzerine malzemeleri çıkardıklarını ifade etti. Sanıklardan Feyyaz Öğütçü'nün 4536 Sayılı "Denizlerde ve Yurt Yüzeyinde Görülen Patlayıcı Madde ve Şüpheli Cisimlere Uygulanacak Esaslara İlişkin Kanun"un 5. maddesi kapsamında mühimmatın bulunmasından sonra Deniz Kuvvetleri'ne bilgi verilmesi gerektiğini hatırlattı. Tanık ise böyle bir kanundan haberi olmadığını söyledi. Sanıklardan Fatih Ilğar'ın denizden bomba çıkarılması konusunda eğitim alıp almadığını sorduğu tanık, herhangi bir eğitim almadığını söyledi.

Avukat Celal Ülgen de, denizaltına yerleştirilmiş bir mühimmatın ne kadar zamanda yosunlaştığını sordu. Tanık A.T., mühimmatın 3-4 günde yosun tutacağını ancak bulunan malzemelerde yosun olmadığını ifade etti.

(CİHAN)



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,202 µs