En Sıcak Konular

'Gençler, huzur içinde ikinci sınava hazırlansınlar'

6 Nisan 2011 13:05 tsi
'Gençler, huzur içinde ikinci sınava hazırlansınlar' Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, YGS'de şifre iddiaları ile ilgili, gençlere yönelik, "Bu konuda güven duygularını sarsmasınlar. Bize güvensinler. Sağlıklı, huzurlu biçimde ikinci sınava hazırlansınlar." dedi.


Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türk Patent Enstitüsü'nde gerçekleşen Proje Tabanlı Beceri Yarışması Türkiye Finali Açılış Töreni'ne katıldı. Çubukçu, girişte gazetecilerin YGS'de şifre iddiaları ile ilgili sorularını cevapladı.

Çubukçu, ÖSYM'nin bağımsız, tarafsız bir kurum olduğunu, iddiaları sonuçlandıracak yeterliliğe sahip olduğunu kaydetti. Konunun savcılık tarafından soruşturma konusu yapıldığını da hatırlatan Çubukçu, "Kimsenin kayrılması, korunması, ayrıcalıklı bir muameleye tabi tutulması mümkün değil. Böyle bir şeyin içinde asla olmayız." dedi. Siyasi olarak bu konudan herhangi bir menfaat elde etmeye çalışmadıklarını kaydeden Çubukçu, "Olumlu - olumsuz yönde menfaat elde etmeye çalışanlarla da aynı çizgide siyaset yapmadığımızı söyledim." diye konuştu.

Gençler üzerinden, onların hayallere ve idealleri üzerinden siyaset yapmadıklarını vurgulayan Çubukçu, "Bu konunun bir an önce siyasi malzeme konusu olmaktan çıkarılıp, meselenin netleşmesini beklememiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili yapılan yayınların gençlerin kafalarını karıştırdığına ve huzursuz ettiğine dikkat çeken Çubukçu, gençlere yönelik olarak şunları dile getirdi: "Bu konuda güven duygularını sarsmasınlar. Bize güvensinler. Sağlıklı, huzurlu biçimde ikinci sınava hazırlansınlar."

İddiaların gerçek olmadığının en kısa sürede ortaya çıkacağına yürekten inandığını kaydeden Çubukçu, "Ben olmadığını biliyorum ama en azından sonuç olarak da herkesin tatmin olacağı bir sonucun, savcılık tarafından ivedilikle sonuçlandırılıp, kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Sınavın iptal edilip edilmemesi konusunda Çubukçu, bu sorunun muhatabının kendisi olmadığını aktardı. Çubukçu, "Sınavın iptal edilip edilmeyeceği kararını ben vermeyeceğim. Ama sınavın iptalini gerektirecek bir durumun olmadığını net olarak biliyorum." dedi.

İkinci sınavda da kişiye özel soru kitapçığı uygulamasının aynı şekilde devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Çubukçu, bu sorunun muhatabının da ÖSYM olduğunu dile getirdi.

Sınavın hakkaniyete uygun, adil ve eşit bir şekilde uygulanması noktasında, ellerinden geleni maksimum düzeyde yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini dile getiren Çubukçu, "Ayrıntılar ve teknik hususlar, direk kurum başkanını cevaplandırması gereken sorular." dedi.

Çubukçu, açılış törenin ardından proje tabanlı beceri yarışması sergi alanını gezdi.



Bu haber 914 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,446 µs