En Sıcak Konular

ÖSYM Başkanı Demir: Hedefimiz elektronik sınava geçmek

6 Nisan 2011 11:28 tsi
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, hedeflerinin elektronik sınava geçmek olduğunu söyledi. Buna yönelik hazırlıklar yaptıklarını anlatan Demir, bu sınava geçmeden önce prototip denemeler yaptıklarını ve bunu eğitim bilimcilerin onayladığını belirtti.


Prof. Demir, 'YGS'de şifreleme' iddialarıyla ilgili basın yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle Rixos Otel'de bir araya geldi. Şifreleme iddiaları konusunun seçim dönemiyle ilişkilendirilmesine girmeyen Demir, ÖSYM'nin 36 yıldır Meteksan'la çalıştığını ve işini ciddi yaptığını vurguladı.

Uzmanlaştıklarını dile getiren Demir, "Dijital sınav yapacağız dediğimizde ciddi altyapı hazırladılar. Kendi matbaamızı kurmak vakit ve kaynak alacak. El dedektifleri aldık ve kameralı kontrol sistemleri kuruyoruz. Başörtülülere yönelik ilave bir güvenlik gerektiğini düşünmüyorum. Bu konuda emniyet birimimiz zaten hassas ve hiç kimseyi ayırt etmedik. Sınav güvenliği önceliğimiz. Her sınav hazırlığında bir sürü oyunu bozduk, bir sürü şaibeli işler vardı, çomak soktuk, caydırıcı tedbirler aldık." dedi.

Eski başkan Ünal Yarımağan'ı sürekli arayıp görüştüğünü dile getiren Demir, "Benim kızım geçen yıl sınava girdi. Ben neler yaşandığını biliyorum, hiçbir endişem yok. Herkese konsantrelerini bozmamalarını söyledim." diye konuştu.

Demir, Danıştay'ın olası bir iptal kararı konusunda ise "Karara saygı duyar, en kısa sürede yaparız." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,565 µs