En Sıcak Konular

Galatasaray küme düştü

6 Nisan 2011 10:54 tsi
En kötü sezonlarından birini yaşayan Galatasaray, 2. yarı topladığı puanlarla küme düştü.

14. mağlubiyetine uğrayarak üç büyükler içinde bir sezonda en fazla yenilgi yaşayan Fenerbahçe'yi sollayan Cim Bom, puan cetvelinde de 13. sıraya kadar geriledi.

Galatasaray'ın, içine düştüğü kötü durumdan kurtulmak için teknik heyet, sportif direktör ve oyuncu transferi gerçekleştirmesi gerekiyor. Adnan Polat başkanlığındaki yönetim, ibra olmadığı için bu icraatları yapmak yeni yönetime düşüyor. Nisan ayının son haftasında yapılması planlanan muhtemel erken seçimde iş başına gelecek yönetimin gözünü de dağ gibi problemler korkutuyor.

Yapılan tüm müdahalelere rağmen bir türlü düzlüğe çıkamayan Galatasaray'da seçim sonrası oluşacak yönetimin ilk işi, sportif direktör ve teknik heyetin belirlenmesi olacak. Bütün işlemler haziran ayına kadar neticelendirilecek. Geç kalınması halinde kaliteli yabancı veya yerli teknik adam bulmak zorlaşacak. Hoca krizi atlatıldıktan sonra sıra takımda kalacak futbolcuların belirlenmesine gelecek. Bu sezon beklentilerin çok uzağında kalan yabancı oyunculardan Harry Kewell, Lucas Neill, İnsua, Lorik Cana ve kaleci Zapata gibi yabancı oyuncularla yollar ayrılacak. Yerlilerden ise kaleci Aykut başta olmak üzere Aydın, Mustafa Sarp, Ayhan Akman, Gökhan Zan, Servet, Barış Özbek gibi birçok isim takımdan gönderilecek. Fesih işlemleri hem mali bir yük getirecek hem de zaman kaybettirecek. Yönetim, takımda revizyonu gerçekleştirdikten sonra yeni futbolcular aramaya başlayacak. Kısa sürede kaliteli isimler bulmakta birçok güçlüğü beraberinde getirecek.

Galatasaray camiasının önde gelen birçok ismi, Sarı-Kırmızılı takımı bekleyen bu tehlikeden oldukça rahatsız. Başkan Adnan Polat'ın bir an önce seçim kararı alması gerektiğini dile getiren kulübün duayenleri, "Kulüpte birçok sorun var. Bu yüzden yeni gelecek yönetimin zaman kazanması için seçimin çok erken yapılması şart. Takımın hali ortada. Yeni bir takımın kurulması için çok az zaman kalacak. Yoksa bu sezon yaşanan sıkıntılar önümüzdeki sezon da devam eder." diyerek endişelerini dile getirdi.

Galatasaray'da son haftalarda artan taraftar protestosu da Antalyaspor yenilgisinin ardından doruğa çıktı. Yönetim, teknik heyet ve oyuncular, önce Antalya sonra da İstanbul havaalanında ağır protestolara maruz kaldı. Bu tepkilerden en fazla nasibini alan futbolcu ise Arda Turan oldu. Ligde 7 maç daha oynayacak Sarı-Kırmızılı oyuncuların böyle zor bir ortamda müsabakalara nasıl hazırlanacakları merak konusu. Birçok yabancı ve yerli futbolcunun yaşanan olumsuzluktan çok rahatsız oldukları ve sezon sonunda kulüpten ayrılmayı düşündükleri öğrenildi. Bunların başında da Kaptan Arda Turan'ın geldiği bildirildi. Teknik Direktör Frank Rijkaard ve Rumen hoca Gheorghe Hagi'nin gönderilmesinin ardından G.Saray'da sezon sonuna kadar uygulamaya konulan teknik adam Bülent Ünder ve Sportif Direktör Cüneyt Tanman modeli de ilk maçta tutmadı.

Aslan'ın gençlerinden ağabeylerine ders

Galatasaray A2 Takımı, A2 Ligi 1.Grup 32. hafta maçında Karşıyaka'ya gol yağdırdı. Cim Bom'un gençleri, Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki mücadeleden 9-1'lik farklı galibiyetle ayrılarak Medical Park Antalyaspor'a 3-0 yenilen ağabeylerine adeta ders verdi. Sarı-Kırmızılılar, Güngören Belediyespor ile berabere kalan Turgutluspor'u yakaladı ve bir maç eksiğine rağmen liderliğe yükseldi. İlk yarıyı 5-0 önde kapatan Galatasaray'ın gollerini; Sinan Osmanoğlu, Anıl Dilaver (2), Emre Çolak (2), Cem Sultan (2), Berkin ve Bülent Dinler attı. Konuk takımın tek sayısı ise Ahmet Kılıç'tan geldi.

Cim Bom ikinci yarıda küme düştü!

Galatasaray, ligin ikinci yarısında tam bir hayal kırıklığı yaşıyor. Oynanan 9 maçlık periyotta sadece 7 puan toplayabilen Sarı-Kırmızılılar, son sıradaki Konyaspor'un hemen üstünde yer aldı. Teknik Direktör Rijkaard'ın gönderilmesinin ardından göreve gelen Rumen hoca Hagi, ligin ikinci yarısında yapılacak beş transferle Sarı-Kırmızılı takımın çok başarılı olacağını ileri sürmüştü. Başkan Adnan Polat yönetimi de Hagi'nin istekleri doğrultusunda Zapata, Stancu, Cluio, Kazım ve Yekta'yı kadrosuna kattı. Ancak Rumen teknik adam yönetimindeki Sarı-Kırmızılılar, bir türlü sahada istenilen sonuçları elde edemedi. Galatasaray, ligin ikinci yarısında 9 maçta sadece 7 puan toplayabildi. Sarı-Kırmızılılar, sezonun ikinci yarısındaki performanslar dikkate alındığında, 17. sırada bulunuyor. Galatasaray'ın dokuz haftalık periyotta ligde 7. sıradan 13. sıraya gerilemesi de dikkat çekiyor.



Bu haber 1,100 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,176 µs