En Sıcak Konular

Mehmet Baransu, şüpheli olarak ifade verdi

5 Nisan 2011 21:46 tsi
Balyoz soruşturmasının başlatılmasına neden olan darbe planı iddialarını haber yapan Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, 'devletin güvenliğine ait gizli belgeleri temin' suçlamasıyla ifade verdi.

Darbe suçuyla ilgili belgeleri haber yaptıklarını, gizli belgeleri yayınlamadıklarını belirten Baransu, "Savcıya 'bu suçlamayla ilgili dava açılırsa bundan sonra kimse adalete belge vermez, yardım etmek suç haline gelir' dedim." diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali, 'devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları hakkında niteliği itibarı ile gizli kalması gereken bilgi ya da belgeleri temin' suçundan Baransu'yu ifadeye çağırmıştı. Bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Baransu şüpheli olarak savcı Karaali'ye ifade verdi. Baransu ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında yaptığı açıklamada devletin gizli belgelerini temin etmek suçundan ifade verdiğini söyleyen Baransu, "Belgeleri yayınlamaktan suçlanmıyorum. Savcıya yayınladığımız belgelerin gizli belge olmadığını söyledim. Yayınladığımız belgeler suç unsuru olan belgeler. Darbe suçuyla ilgili olan belgeleri haber yaptık. Devletin gizli belgeleriyle ilgili haber yapmadık. Onları getirip savcılığa teslim ettik. Mahkeme de onları ayıkladı. Genelkurmay'ın talebiyle de o belgelerin açıklanmaması istendi. İddianameye konmadı, mahkemede adli emanete tutuluyor." dedi.

Savcıya, "Bu suçlamayla ilgili bir dava açılırsa bundan sonra hiç kimse adalete elindeki bilgi ve belgeyi getirip vermez." dediğini kaydeden Baransu, "Adalete yardım etmek suç haline gelir." şeklinde ifade verdiğini belirtti.

Baransu, Taraf gazetesinde 'Fatih Camii bombalanacaktı' manşetiyle geçtiğimiz yıl Ocak ayında haber yapmıştı. Daha sonra kendisine ulaştığını belirttiği çok sayıdaki belgeyi ve CD'leri savcılığa teslim eden Baransu, söz konusu haberin yayımlanmasından yaklaşık bir buçuk yıl sonra şüpheli olarak ifade verdi.

(CİHAN)



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,086 µs