En Sıcak Konular

Savaş 'kapımızda' mı?

5 Nisan 2011 16:50 tsi
Savaş 'kapımızda' mı? Suriye'de yaşayan ve sayıları 2 ile 4 bin arasında olan İngilizlerin Suriye'den olası bir savaş ortamında tahliyesi için İngiliz Hükümeti, Hatay'ın Cilvegözü ve Yayladağı gümrük kapılarında inceleme yaptı.

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Sarah Mooney, İngiltere'nin Suriye'deki tahliye planını Hatay'da açıklayarak “Suriye'de olası kaos sonrası İngiliz vatandaşlarının tahliyesi konusunda ön çalışma yaptıklarını” söyledi. Ayrıca İngiliz heyeti tahliyeler için Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarında incelemelerde bulundu.

İkinci tahliye emri de geldi: 'Yemen'i terk edin'

Mooney, beraberinde İngiliz Konsolosluk Hizmetleri Direktörü Susan Wilson ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Ortadoğu'da barışı desteklediklerini ifade eden Mooney, “Suriye'de olası kaos sonrasında neler yapılabileceğini ve Suriye'de bulunan yaklaşık 4 bin İngiliz vatandaşımızın nasıl tahliye edileceği konusunda bir ön çalışma yapıyoruz. Dileğimiz orada herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması” dedi. Mooney ayrıca, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusunda destek verdiklerini kaydetti.

ATSO Başkanı Çinçin de Suriye'de iç savaşın çıkmaması ve İngilizlerin de tahliyesine gerek kalmaması temennisinde bulundu. Antakya'da medeniyetlerin bir arada kardeşçe yaşadığını ve bunun tüm dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Çinçin, şöyle devam etti: “Hatay her dinden insanın ibadetini rahatça yapabildiği bir şehir. Hatay sınır şehridir. Suriye ile Türkiye arasında vize muafiyeti var. Bu ülkeyle aramızda ticari ilişkilerimiz bulunuyor ve bunu daha aktif hale getirmek istiyoruz.”

Türkiye'nin AB üyelik sürecinin uzamasının kendilerini kaygılandırdığını ifade eden Çinçin, “Bu konuda ülkemize karşı yapılan bazı haksızlıkların giderilmesini bekliyoruz. Bunun dışında AB ülkelerinde mallarımızın serbest dolaşımını ve iş adamlarımızın bu ülkelere giriş çıkışlarında kolaylık istiyoruz” dedi.

A.A.



Bu haber 1,853 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,123 µs