En Sıcak Konular

Başsavcı Çolakkadı: İşleri ekip olarak yürüteceğiz

5 Nisan 2011 16:41 tsi
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kararnamesi ile İstanbul Başsavcısı olan Turan Çolakkadı İstanbul Adliyesi'ne geldi.

 Yeni makamında kendisi ile birlikte gelen Başsavcı vekilleri Zekeriya Öz, Ercan Şafak ve diğer savcılarla birlikte basın mensuplarına görüntü veren Çolakkadı, "İşleri ekip olarak yürüteceğiz." dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Çolakkadı yeni göreviyle ilgili olarak, "İstanbul Başsavcılığı ağır bir görev ve çok önemli bir görev. Yüksek kurul böyle takdir etti. Biz bu göreve layık olmaya çalışacağız. Bizler yargı mensubuyuz. Bizler hakikati araştırırız, başka bir yolumuz yok. Bu hakikate de yasaların verdiği yollardan ulaşmaya çalışırız. Amacımız milletimize hizmet etmektir. Ben başsavcı olarak geldim ama Başsavcı Vekili arkadaşlarım var, Cumhuriyet Savcıları var. Özellikle idari işleri artık arkadaşlarımla birlikte bir ekip olarak yürüteceğiz. Artık karizmatik liderler yok ekip işi var dünya böyle. İş bölümü var. Neticeten ben geminin kaptanı olsam da bu ekiple inşallah görevi en iyi şekilde yürüteceğime inanıyorum." dedi.

Bir soru üzerine 'bugün resmen göreve başladığını' belirten Çolakkadı, Beşiktaş Adliyesi'nde süren soruşturmalarla ilgili de konuştu. Çolakkadı, "Daha öncede söyledim ama şöyle demiştim 'Zekeriya gitti Ergenekon bitti' diye bir şey olmaz'. Soruşturmaları bir kişiye de bağlamamak lazım, her şey bir ekip işi. Bir suç varsa soruştururuz. Oradaki arkadaşlarımız bu işin ehli daha öncede bu gibi soruşturmalarda görev aldılar. Suç varsa Cumhuriyet Savcıları bunu soruşturacaktır. Suç yoksa da yoktur. Orada bıraktığımız ekibe ben güveniyorum." şeklinde cevap verdi.



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,424 µs