En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu da ağzını bozdu

5 Nisan 2011 16:02 tsi
Baykal'dan sonra Kılıçdaroğlu da ağzını bozdu! Hem de bakın kimin için...

Dün başbakan Erdoğan'a "ulan" diyen CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'dan sonra bugün de Kemal Kılıçdaroğlu savcılara "Atmazsanız namertsiniz" ithamında bulundu.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası kapsamında, Ahmet Şık'ın kitabı ile ilgili karar alan yargıçlara meydan okudu. Kılıçdaroğlu, "Binlerce kişi okudu. Buyurun yasaklayın. 10 binlerce kişiyi hapse mi atacaksınız? Atmazsanız namertsiniz." dedi.

CHP Genel Başkanı, TBMM'de partisinin 23. Dönen son grup toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ergenekon tutuklusu Ahmet Şık'ın hazırladığı iddia edilen kitabın toplatılmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Basılmamış kitap için nasıl toplatma kararı çıkar diye soruyorlar. Savcıları değiştirdiler. O iddia makamı asıl yargıçlara sormak lazım. Demokrasi açısından gelinen nokta, basılmamış kitabın imhasıdır. Ne oldu, yasak koydular. Binlerce, on binlerce kişi okudu. Buyurun yasaklayın. 10 binlerce kişiyi hapse mi atacaksınız, atmazsanız namertsiniz. Buradan seslenmek istiyorum yargıçlara, çocuklara nasıl bir miras bıraktığınızın farkında mısınız? Siyasi tarih, iktidar sopası olan yargıçların mezarlığı ile doludur. Torunların, çocukların utanmaması gerekir. Siz nasıl bir miras bıraktığınızın farkında mısınız? Siz gidip Engizisyon mahkemelerinde yer alabilirsiniz." şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, ülkede her şeye rağmen vicdanının sesini duyan yargı mensuplarının olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, buna örnek olarak ise geçen hafta 'Haliç'te Yaşayan Simonlar' adlı kitabı yazanlarla ilgili alınan kararın hakimler tarafından kabul edilmemesini gösterdi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında, barolara ve hukuk fakültelerine de yüklendi. Bu kurumların sessiz kalmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı şunları söyledi: "Buradan sessiz kalan barolara, fakültelere sesleniyorum. Sizin sesinizin çıkmaması utancınızdandır. Eğer siz doğru yargıçlar yetiştirseydiniz, bu hukuk garabetini yaşar mıydı Türkiye? Bu durum, 21. yüzyıla yakışmıyor. Biz daha iyi bir Türkiye'yi savunuyoruz. HSYK böyle olmayacak, biz de yargıçları ayıracağız. Bakan ve müsteşarı orada yer almayacak. Adalet bakanı, Teftiş Kurulu, bakanlığa bağlı olmayacak. Yargıçlar Yüksek Kurulu para için maliyenin kapısında dilenmeyecek. Adalet Akademisi'nden de vicdanı hür yargıçlar yetişecek. Biz hukukun üstünlüğünü savunacağız. Savcı, hakimin yanında olmayacak, avukatın karşısında olacak. Bu düzen yolsuzlukları perdeleme bahanesidir."

Baykal'dan Erdoğan'a "ulan"lı hitap

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal dün, Aile Sigortası'nın kaynağını soran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirirken sınırı aşmıştı. Deniz Feneri davasını hatırlatan Baykal, "Bizim Genel Başkan'a 'Kaynağı nereden bulacaksın?' diyor. Ulan senin haram yediğin paraları kesecek, onların tümünü milletin ihtiyacına ayıracak" demişti.

Başbakan Erdoğan ise bugünkü grup toplantısında Baykal'a "CHP kendi iç çekişmelerinden milletin derdine deva olamadı. Eski Genel Başkanlarının durumu hepimizin malumu. Şimdi bakıyorsunuz, kendisine menfaat devşirmek için bana 'ulan' falan deme haddini kendinde buluyor. Ben senin seviye inip cevap vermem. Adaylığı garantiye almaya çalışıyor galiba" diye cevap verdi.

Deniz Baykal ise dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı "Ulan senin haram yediğin paraları kesecek" ifadesi nedeniyle kamuoyundan özür diledi. Baykal, "Bundan sonra üslubumda Başbakan'ı üzmemeye özen göstereceğim" dedi.




Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,264 µs