En Sıcak Konular

Meteksan: Cevap anahtarını bilmek imkansız

5 Nisan 2011 14:15 tsi
YGS kitapçıklarının basıldığı Meteksan'ın Genel Müdürü Bilal Altın, kapalı dönemde olmayan birisinin, herhangi bir soru kitapçığı numarasını, soru kitapçığının içindeki soruların hangi sırayla geleceğini, cevap anahtarının ne olacağını bilmesinin söz kon

Meteksan Genel Müdürü Bilal Altın, düzenlediği basın toplantısında, gündeme gelen iddialar üzerine bir açıklama yapmanın kendileri için zaruret haline geldiğini söyledi. Altın, "Çünkü, bu sorular bizim tesislerimizde basılmıştır." diye konuştu.

Soruların ÖSYM tarafından hazırlandığını kaydeden Altın, "Bizim yüksek güvenlikli binamızda basılan, bu işte çalışan herkesin içeride kaldığı, dış dünya ile tüm iletişiminin yasaklandığı bir binada yapılıyor. Soruları getiren ÖSYM personeli de bizle beraber o binada kalıyorlar." dedi.

Soruları bilen, hazırlayan kişilerden, dışarıda kimsenin kalmadığını kaydeden Altın; bu sene ilk defa kişiye özel soru kitapçığı ve cevap kağıdı ile dijital ortamda bu soru kitapçıklarını bastıklarını aktardı.

Altın, şöyle devam etti:

"Sorular, ÖSYM'den bizim kapalı dönem diye adlandırdığımız binaya geldikten sonra, ÖSYM'den gelen arkadaşlarla beraber bütün soru cevap ve seçenekleri dijital ortama aktarılmaktadır. Bu sene bu iş için ÖSYM'den 14 tane arkadaş gelmiştir. Dolayısı ile bütün sorular dijital ortama kapalı dönem diye adlandırılan bölgede aktarılmış ve soru kitapçıkları hazırlanmıştır. Soru kitapçıkları hazırlanırken, kapalı dönemde yine rastgele sıralardan oluşmuş soru kitapçığı metinleri ve rastgele cevaplardan oluşmuş cevap anahtarları oluşturulup, her bir aday ile ilişkilendirilerek soru kitapçıkları oluşturulmaktadır."

Altın, kapalı dönemde olmayan birisinin herhangi bir soru kitapçığı numarasını, soru kitapçığının içindeki soruların hangi sırayla geleceğini, cevap anahtarının ne olacağını bilmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs