En Sıcak Konular

''Millet, başörtüsüne 'rahibe' diyenleri gönlünden ihraç ediyor''

5 Nisan 2011 13:49 tsi
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, başörtüsü takanları rahibeye benzeten afiş skandalı dolayısıyla kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen CHP Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci hakkında 'kınama' kararı v

İnançlarından dolayı başını örten ve bu şekilde yaşayan insanların 'gerici, yobaz ve terbiye edilmesi gereken insan' şeklinde tanımlayan zihniyeti kınadığını belirten Kurtulmuş, "Buna 'rahibe' diyen zihniyeti kınıyorum. Onlar ister kınasınlar, istir ihraç etsinler, millet böyle düşünenleri gönüllerinden de zihinlerinden de ihraç ediyor." dedi.

Numan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi İktisat Kulübü tarafından İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonu'nda düzenlediği "Ekonomi Zirvesi 2011" adlı program sonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Gazetecilerin 12 Eylül 2010'da yapılan referandum döneminde başörtülü kadınları rahibeye benzeten afiş nedeniyle kesin ihraç talebiyle CHP Disiplin Kurulu'na sevk edilen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'ye 'kınama' kararı verilmesi ile ilgili soru üzerine Kurtulmuş, Türkiye'deki bütün siyasetçi ve bürokratların bu türden ayrımcı üsluptan bir an önce uzaklaşması gerektiğini söyledi. Türkiye'deki yaşayan 75 milyon insanın hepsinin birinci sınıf ve özgür kişiler olduğunu anlatan Kurtulmuş, kimsenin yaşam tarzı, inancı, politik tercihi sebebiyle ikinci sınıf yada üçüncü sınıf vatandaş muamelesi görmeyeceğini belirtti. Vatandaşları özde ve sözde vatandaş diye ayırmanın doğru olmadığını aktaran Kurtulmuş, "Önce siyasetçilerin, bürokratların, herkesin kafalarını bu şekilde ayarlaması lazım. Bu ülkenin en zengini de, en yoksulu da, en sıkı şekilde İslami kurallara göre yaşayan insan da, en seküler şekilde hayatını yürüten insanımız da bu ülkenin değerli insanıdır ve eşit ve özgürdür. Burada problem sadece afiş değil zihniyet skandalıdır. Yani siz insanlarınızı bir kimisini sözde vatandaşlar, bunlar ötekiler, paryalar, bunlar bize ait değil. Böyle düşünürseniz birisine rahibe dersiniz ötekine başka bir şey dersin. " diye konuştu.

Bütün siyasileri ve bürokratları üsluplarını ve tavırlarını düzenleme uyarısında bulunan Kurtulmuş, " Bu ülkenin her yurttaşı hepsi yaradılışta eşit insanlardır, hepsi özgürlüğü hak ediyor, eşit yurttaşlarımızdır. Hiç kimsenin ne benden aşağı tarafı, ne de üstün tarafı vardır. Böyle düşünmezseniz birisine rahibe ötekine başka bir şey dersiniz. Böyle düşünmezseniz halkı bölen bir üslupla konuşursunuz. Önünüze Türkiye haritasını alırsınız iç kesimler yeşil, kıyı kesimleri kırmızı, doğu kesimleri sarı dersiniz. Falanca şehir benim kalem, filanca şehir senin kalen dersiniz. Hayır! savaş mı yapıyorsunuz. Bu ülkede kale male yok. Bütün şehirler herkesindir, bütün yurttaşlar eşittir. Ben eğer kınanması gerekirse bu zihniyeti kınıyorum." İfadelerini kullandı.

İnsanları şu yada bu nedenle ikinci sınıf ilan eden zihniyeti de kınadığını belirten Kurtulmuş, rahibe afişi dolayısıyla CHP'yi vatandaşın cezalandıracağını söyledi. Kurtulmuş sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye'de halkın bir kısmı inançlarından dolayı başını örtüyor, bu şekilde giyiniyor ve yaşıyorsa bunu çağdışı gören, gerici, yobaz gören ve bunu terbiye edilmesi gereken adam gören zihniyeti kınıyorum. Buna rahibe diyen zihniyeti kınıyorum. İster kınasınlar ister ihraç etsinler. Millet böyle düşünenleri gönüllerinden ve zihinlerinden ihraç ediyor."

Öte yandan, Numan Kurtulmuş basın mensuplarının soruları üzerine parti olarak seçim öncesi bir ittifak yapmayı düşünmediklerini belirtti.

cihan



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,766 µs