En Sıcak Konular

Paçacı: Seçim hukuk çerçevesinde gerçekleştirilemeyecek

5 Nisan 2011 13:22 tsi
MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin AK Parti'nin uygulamalarından dolayı demokratik ve hukuk çerçevesinde gerçekleştirilemeyeceğinin görülmekte olduğunu savundu.

Ankara İl Başkanlığı'nın düzenlediği ve üç gün sürecek olan yoğunlaştırılmış programın tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Paçacı, Ankara ve ilçelerinde üç gün boyunca yoğunlaştırılmış seçim çalışması yapacaklarını ifade etti. İçte ve dışta ağır sorunların yaşandığı bir ortamda seçime gidildiğini dile getiren Paçacı, toplumun geleceğinden endişeli olduğunu iddia etti.

Yargının, yapılan değişikliklerle AK Parti'ye göre dizayn edildiğini ileri süren Paçacı, bin yıllık kardeşliğin tehdit altına sokulduğunu savundu. Yaşananlardan dolayı seçimlerin daha büyük bir önem kazandığını ifade eden Paçacı, Türkiye'nin geleceğini tayin edecek bir kader seçimi olacağını ileri sürdü.

AK Parti'nin uygulamalarından dolayı, seçimlerin demokratik ve hukuk çerçevesinde gerçekleştirilemeyeceğinin görülmekte olduğunu savunan Paçacı, bunun, 1946 yılında yapılan seçimi çağrıştırdığını ileri sürdü. MHP'nin oylarının yükseldiğini gören AK Parti'nin her türlü siyaset dışı psikolojik savaş yöntemiyle mücadeleye hazırlandığını iddia eden Paçacı, MHP'ye yönelik sahte komplo soruşturmaların yapıldığını ileri sürdü. Hukuk içinde bununla mücadele edileceğini ifade eden Paçacı, yargının bu konuda duyarlı olunmasını beklediklerini ifade etti.

AK Parti iktidarının Türkiye'yi terörsüz aldığını savunan Paçacı, teröristbaşı ile müzakere yapıldığını bizzat Başbakanın söylediğini ileri sürdü. Genel seçimler sonrası yapılacak Anayasa değişikliği ile PKK'nın hangi taleplerinin teminat altına alınacağını savunan Paçacı, bunu milletin öğrenmesinin hakkı olduğunu öne sürdü. MHP'nin, bu gelişmeleri yakından izlediğini ve Türkiye'nin bölünmesine asla izin vermeyeceklerini kaydeden Paçacı, ÖSYM tarafından yapılan açıklamaların kendilerini tatmin etmediğini belirterek, "ÖSYM'de yaşanan skandallardan AKP sorumludur. Bu işin peşini MHP asla bırakmayacaktır." dedi.

Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesi ve içinin boşaltılmasına asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Paçacı, PKK ile müzakere başta olmak üzere, devlete yakışmayacak işler yapmayacaklarını, Kerkük'ü Peşmergelerin vahşi saldırıları karşısında yalnız bırakmayacaklarını kaydetti.

Konuşmanın ardından soruları cevaplayan Paçacı, MHP'nin Güneydoğu'da miting yapıp yapmayacağının sorulması üzerine miting programlarını henüz planlamadıklarını söyledi. MHP'nin Türkiye'nin her karış toprağında ve her noktasında siyasi faaliyetlere devam edeceğini dile getiren Paçacı, ülkenin içinde bulunduğu hassas durumu değerlendirdiklerini ve programları bu değerlendirme çerçevesinde yapacaklarını belirtti. Paçacı, her bölgede seçime gidip siyasi faaliyetlerini sürdüreceklerinin altını çizdi.

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya ise partilerinin 42 yıl gibi, yarım asra yakın bir süredir, ülkesine ve milletine hizmet etme aşkını yüreğinde taşıyan insanların altında bulunduğu ulu bir çınar olduğunu savundu. Çetinkaya, "Bu ulu çınarın gölgesi bile nasip olmamış kişi ya da kişilerin makamlarının verdiği fırsatla hiçbir resmiyete dayanmayan bu tür açıklamaları yapmaya kalkmasın, hadsizlik yapmasın. Bu vesileyle evlerinde, iş yerlerinde, sokaklarda durmaksızın mücadele eden Türk milliyetçilerini, MHP'yi 12 Haziran 2011 seçimlerinde iktidar yapmak için var gücümüzle çalışmaya davet ediyorum. 25 ilçemizde hedefimiz tam 1 milyon Ankaralı'nın elini sıkmak, onların sesine kulak vermek ve seçim beyannamemizi Ankaralı hemşehrilerimize takdim etmektir." dedi.

cihan



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,411 µs