En Sıcak Konular

Türkiye'den Libya'ya tıbbi malzeme desteği

4 Nisan 2011 23:33 tsi
Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı tarafından gönderilen çok miktarda sağlık malzemesi, Türk Hava Kuvvetlerine (THK) ait 2 uçak ile Libya'nın Bingazi kentine ulaştı.

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı askerler ile muhalifler arasında süren çatışmalarda yaralanan ve tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle zor şartlarda tedavileri devam eden yaralılar için Türkiye devreye girdi.

Misrata ve Bingazi kentlerindeki çok sayıda yaralının dün gemi ile Türkiye'ye gönderilmesinin ardından bugün de Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı tarafından Bingazi'ye sağlık malzemesi gönderildi.

Bingazi Askeri Havaalanına akşam saatlerinde iniş yapan Türk Hava Kuvvetlerine ait C-130 ve C-160 tipi 2 kargo uçağı ile gönderilen malzemeler uçaklardan indirilerek Libya Kızılayına ait tırlara yüklendi.

Yükleme işleminden sonra Bingazi Hastanesinde tedavileri devam eden 1'i çocuk 10 yaralı ambulanslarla havaalanına getirildi.

Ambulanslardan alınarak uçağa taşınan yaralılar, Libyalı iki doktor gözetiminde Türkiye'ye gönderildi. Yaralıların tedavisine Türkiye'de devam edileceği bildirildi.

Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosu Ali Davutoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'den gönderilen sağlık malzemelerinin Libyalı yaralıların tedavisinde kullanılacağını belirterek, yarın sabah saatlerinde de bir sağlık ekibinin uçakla kente geleceğini ifade etti.

Türkiye'nin yaptığı yardımları Libyalıların memnuniyetle karşıladığını anlatan Davutoğlu, ''Libya halkı yardımların gönderilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini bildiriyor'' dedi.

 



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,455 µs