En Sıcak Konular

Rus ordusu profesyonelleşerek küçülüyor

4 Nisan 2011 19:41 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Rusya ordusunda sözleşmeli askerlik kadrolarını cazip hale getireceklerini söyledi.

Moskova'nın dışında bulunan Kubinko bölgesinde askeri üsse ziyaret gerçekleştiren Rusya lideri, önümüzdeki 10-15 yıl daha sözleşmeli askerlerle birlikte zorunlu askerlik uygulamasının da devam edeceğini kaydetti.

Rusya son yıllarda verimsiz zorunlu askerlik uygulaması içinde bulunan dev ordu yapısından daha küçük ve profesyonel orduya doğru hızla ilerliyor. Mevcut uygulamada zorunlu askerlik süresini 1 yıla indiren Rusya, sözleşmeli asker alımları ile ilgili uygulamada en az 3 yıl şartı öngörüyor.

2008 Gürcistan savaşı ve Kırgızistan'dan Rusya vatandaşlarının kurtarılması operasyonlarında yer alan paraşütçü birliklerle görüşen Medvedev, "Önümüzdeki 10-15 yıl içinde askeri yapımız zorunlu ve sözleşmeli askerlerden oluşacak. Sözleşmeli askerlik yapısının cazip ve prestijli hale gelmesi için tüm çalışmaları yapıyoruz" dedi. Medvedev sözleşmeli askerler için başlangıç olarak en az 30 bin ruble (1080) dolar maaş ödeneceğini kaydetti.

Sözleşmeli olarak askere alınacakların vatanseverlik kulüplerinde eğitimlerinin yapılmasının önemine değinen Medvedev, vatanın korunması için yapacakları göreve uygun olarak iyi bir eğitimden geçmelerinin zorunlu olduğuna değindi.

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Vasili Smirnov 2016'ya kadar Rus ordusunun 1 milyonun altına çekileceğini belirtti. Komuta kademesi 220 bine çekilirken zorunlu asker sayısı da 300 bine indirilecek. Sözleşmeli asker sayısı ise 425 bin olarak planlanıyor.

(CİHAN)



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,469 µs