En Sıcak Konular

Esad yönetimi saldırıya devam ediyor

4 Nisan 2011 17:51 tsi
Suriye'de kanlı Cuma'nın ardından Esad yönetiminin, rejim karşıtları üzerindeki baskısı artıyor. Suriye güvenlik güçlerinin çok sayıda rejim karşıtını gözaltına aldığı belirtilirken, halk geri adım atmayarak eylemlere devam ediyor.

Suriye'de gösteriler devam ediyor. Deraa bölgesinde sokaklar çıkan halk Esad rejiminin istifasını istedi. Suriye rejiminin Deraa, Şam, Kamışlo, Lazikiye ve Deyrzur bölgesinde onlarca kişi gözaltına aldığı belirtildi. Ülkede rejim karşıtı gösteriler de sürüyor. Son iki haftada yoğunlaşan olaylarda, 200 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Öldürülen Suriyeliler için düzenlenen cenaze törenine katılan binlerce kişi, özgürlük sloganları atıyor. Cenaze törenlerini eyleme dönüştüren Suriye halkı, Esad'ın portresini yaktı.

Başkent Şam yakınındaki Duma ve isyan ateşinin yakıldığı Dara şehrinin yanı sıra Lazkiye ve Banyas'ta da halk büyük kalabalıklar halinde sokakları doldurdu. Duma'da 20 bin kişinin katıldığı eyleme ateş açılması sonucu en az 3 kişi yaşamını yitirdi.

Başbakan Naci Itri başkanlığındaki kabinenin istifasını kabul eden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, eski Tarım Bakanı Adil Safar'ı yeni hükümeti kurmakla görevlendirdi.

KORKU DUVARI YIKILDI

Suriye insan hakları örgütü Sawasiya (Eşitlik)'in sözcüsü Mantaha El traş, "Şehir yas tuttu, tüm dükkanlar kapalıydı. Eylemlerimiz devam edecek. Korku duvarı yıkıldı, halk artık sessiz kalmayacak" dedi.

2009'da kapatılan Medya ve İfade Özgürlüğü Merkezi yöneticisi Mazen Derviş, "Dara'da 8 kişi gömüldü. Güvenlik güçleri tarafından öldürülmüş 3 kişi daha var gömülecek" dedi. Cenaze törenlerinde "Kendi halkını öldüren haindir" ve "Gangsterler nerede" sloganı atıldığını belirten Derviş, daha sonra halkın şehir merkezinde oturma eylemi yaptığını kaydetti.

Polisin eylem yapan halkı kurşun yağmuruna tuttuğunu kaydeden rejim karşıtlarına karşı Esad yönetimi, silahlı grupların halka ve polislerin üzerine ateş açtığını iddia ediyor.

LAZİKİ'YE CEZAEVİNDE YANGIN: 8 ÖLÜ

Lazkiye Merkez Cezaevinde cıkan yangın sonucunda 8 mahkum hayatını kaybetti. Lazkiye İl Emniyet Müdürü Tümgeneral Kemal Fettih, bu sabah saat beş civarında mahkumlardan birinin bulunduğu koğuşta yatak ve örtüleri ateşe vermesi sonucunda alev ve yoğun dumanların koğuşa yayıldığını ileri sürdü.

Tümgeneral Fetih, yangını söndürmenin yanında mahkumların tahliyeleri ve kurtarılmaları amacıyla polis ve itfaiye ekiplerinin derhal müdahalede bulunduklarını ifade etti.

Tümgeneral Fettih, 25 yaralı mahkumun Lazkiye Devlet Hastanesine kaldırıldıklarını ve dumanla boğulma yada ağır yanıklar neticesinde aralarından 8 mahkumun vefat ettiğini ekledi. Olaylarda 2 polisin de yaralandığı kaydedildi.

Bu olayın, 15 Mart'tan bu yana rejim karşıtı gösterilerin yaşandığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekti.


Ajanslar




Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,708 µs