En Sıcak Konular

Yemen polisi halkı taradı: 12 ölü

4 Nisan 2011 17:51 tsi
Yemen'de Devlet Başkanı Salih'in istifa etmesi için dün gece başlayan eylemler sürüyor. Taiz'de özel güvenlik güçleri halkı taradı. Olayda 12 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı

Yemen'de Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in 32 yıllık iktidarına karşı iki ay önce başlayan isyan, sert yöntemlerle bastırılmaya çalışılıyor. Yemen yönetimi, saldırılarını arttırırken, bugünkü gösterilerde 12 kişi yaşamını yitirdi, 30'dan fazla kişi yaralandı.

Salih'in iktidarı devredebileceğini bildirmesine rağmen somut adım atılmaması üzerine dün gece sokaklara çıkan halkın eylemleri sürüyor. Dün 2 kişinin öldürüldüğü, 1600 kişinin yaralandığı Taiz'de toplanan muhaliflere polis bugün de ateş açtı. Saldırıda gaz bombası da kullanan polisler, en az 12 kişiyi öldürdü. 30'dan fazla da yaralı var. Yaralılardan 16'sının durumunun kritik olduğu bildirildi.

Hudeyde'de ise gece saat 02.00'de sokaklara çıkan ve devlet başkanlığı konutuna yürümek isteyen halka polis ateş açmıştı. Yüzlerce kişinin yaralanmasına rağmen, gösteriler bugün devam ediyor. Salih karşıtları, sivil giyimli polislerin eylemcilere ateş açtığını bildirdi.

BBC’ye konuşan muhalif aktivist Busra el Maktara, askerlerce önü kesilen göstericilere binalarda konumlanmış keskin nişancılar tarafından ateş açıldığını söyledi. Özgürlük Meydanı’nda kurulan sağlık çadırında görevli doktor Zekeriya Abdul Kadir ise, bazı göstericilerin baş ve göğüslerinden vurulduklarını belirtti.

Bu arada, Taiz’deki sert müdahalelerin protesto edildiği Hudayda kentinde de keskin nişancılar göstericilere ateş açıldığı haberleri geliyor. Hudayda da dün gece geç saatlerde devlet başkanı sarayına yürümek isteyen binlerce göstericiye polislerin müdahalesi sonucu çıkan çatışmalarda 400 üzerinde kişi yaralanmıştı. Hudayda hastane yetkilileri, yaralılardan 350’sinin gaz bombaları, 50’sinin ise atılan taşlardan yaralandığını söyledi.

Yemen’de haftalardır devam eden gösterilerde, 32 yıldır iktidarda bulunan Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in istifası isteniyor. Ancak Salih geri çekilmeye yanaşmıyor. Ordunun bir bölümünün sırt çevirdiği Salih son 10 gündür iktidarı müzakereyle bırakabileceğini belirtmesine karşın, somut bir adım atmaya yanaşmıyor.

Kaynak: Ajanslar

 



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,895 µs