En Sıcak Konular

Financal Times'ın Gül'ü kızdıran TSK sorusu

0 0 0000 00:00 tsi
Financal Times'ın Gül'ü kızdıran TSK sorusu Financial Times gazetesi muhabirinin sorusuna kızan Gül röportajı bıraktı.

Dışişleri Bakanı ve cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, kendisiyle röportaj yapan İngiliz Financial Times gazetesinin Türkiye muhabiri Vincent Boland'a, AKP'nin hiçbir zaman Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kendisi dışında bir ismi cumhurbaşkanlığı seçiminde aday göstermeyi düşünmediğini söyledi.

Boland'ın, kendisinden cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecini anlatmasını istemesi üzerine, aslında AKP'nin tutumunun başından beri şeffaf olduğunu söyleyen Gül, "Sadece iki aday vardı. Erdoğan ve ben. Halkın ve Meclis'in isteği de bu yöndeydi. Yaptığımız bütün konuşmalar da bu iki isim üzerinde oldu. Başka bir ismin adaylığı hiç konuşulmadı" dedi.

Adayın bilinçli olarak son güne kadar açıklanmadığını söyleyen Gül, "Çünkü diğer partilerin çevirecekleri pis işleri biliyorduk. Çok kötü şeyler de yaptılar. Benim kadınlarla fotoğrafımı yayımladılar. 10-15 yıl önce yaptığım konuşmaları çarpıtarak yeniden gündeme getirdiler. Parti yönetimini bu pis işlerden korumak istedik" diye konuştu.

Tandoğan ve Çağlayan mitinglerinin hatırlatılması üzerine de Gül, bu eylemlerin güzel olduğunu, AKP'nin Türkiye'yi daha demokratik, insanların bir araya gelerek düşüncelerini barışçıl bir biçimde ifade edebildiği bir ülke haline getirdiğini söyledi.

Halkın yüzde 70'inin kendisini desteklediğini söyleyen Gül, "Bu yüzden halka gitmeye karar verdik. İlk turda çoğunluğu alacağım" dedi.

Soruya sinirlendi, röportajı bıraktı

Financial Times gazetesinin muhabiri Boland'ın röportajın son kısmında sorduğu bir soru Gül'ün tepkisini çekti. Gül, "Adaylığınızdan önce ya da sonra parti yöneticilerinden biri bunu Genelkurmay'la tartıştı mı?" sorusuna "Hayır. Bu demokrasi, burası Türkiye" yanıtı verdi.

Muhabirin, "Yani adaylığınız açıklanmadan önce Genelkurmay'la hiçbir iletişiminiz olmadı mı?" diye sorması üzerine de sinirlenerek, "Bana ne diyorsunuz? Yani AB'ye girmek isteyen bir ülkeden bahsediyoruz. Ne demek istiyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.

Akşam



Bu haber 246 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,139 µs