En Sıcak Konular

Brega ve Misrata'da çatışmalar sürüyor

4 Nisan 2011 12:36 tsi
Libya'da NATO güçlerinin hava saldırıları ikinci haftasını doldururken, doğuda Brega, batıda Misrata kentleri için muhalifler ile Kaddafi yanlısı güçler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Geçen hafta Sirte'ye kadar ilerledikten sonra Kaddafi güçlerinin saldırısı sonucu ülkenin doğusuna çekilen muhalifler ile Kaddafi'ye bağlı güçler arasında Brega ve çevresinde yaşanan çatışmalar 3. gününe girdi.

Ülkenin doğusunda yer alan önemli petrol kenti Brega'da iki taraf arasında bir denge durumunun oluştuğu, her iki tarafında da birbirlerine bir üstünlük sağlayamadığı belirtiliyor.

NATO uçaklarının gece hava saldırısı düzenlediği bölgede sabah saatlerinde iki taraf arasında çatışmalar yeniden patlak verdi.

El Cezire, günün erken saatlerinde yoğun havan topu ateşine maruz kalan muhaliflerin Brega'nın doğusuna çekilerek yeniden organize olduğunu ve ardından Kaddafi güçlerine karşı füzelerle saldırıya geçtiğini bildirdi.

Gönüllü muhaliflerin kente girme mücadelesi sürerken, Brega'nın batısından dumanlar yükseliyor. Taraf değiştirerek muhaliflere katılan eğitimli askerlerin Kaddafi yanlısı güçlerle çatıştığı tahmin ediliyor.

Savaşın gidişatı açısında önemli bir yerde durduğu belirtilen Brega'da tam bir kilit durumunun yaşandığı ve her iki tarafın ilerleyişinin durduğu ifade ediliyor.

MİSRATA'YA BOMBARDIMAN SÜRÜYOR

Ülkenin batısında muhaliflerin elinde kalan tek kent olan Misrata'ya yönelik Kaddafi güçlerinin saldırısı ise sürüyor.

Kaddafi yanlısı güçlerin ülkenin üçüncü büyük kenti olan Misrata'yı havan topu ile vurduğu ve saldırıda hastaları tedavi etmek için kullanılan bir binanın hasar gördüğü bildirildi.

BBC'ye açıklama yapan bir sağlık görevlisi, havan topu saldırısında bir kişinin öldüğünü dokuz kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Reuters'e konuşan İngiliz asıllı bir doktor ise son bir hafta içerisinde çoğu sivil olmak üzere 160 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Kente sonradan gelen doktor, çatışmaların başladığı günden bu yana Misrata'da yaşanan toplam can kaybı sayısının 600 ile 1000 arasında olduğunu tahmin ediyor.

El Cezire ise kentte son bir ay içerisinde 240'ı aşkın kişinin öldüğünü, binin üzerinde ise yaralı olduğunu duyurdu.

 



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,795 µs