En Sıcak Konular

Yılda 7 bin çocuk cinsel istismara uğruyor

4 Nisan 2011 12:03 tsi
Yılda ortalama 7 bin çocuk cinsel istismara uğruyor. Taciz olaylarının ancak yüzde 5'i yargıya intikal ediyor. Siirt, Tunceli, Mardin ve İzmir'de ortaya çıkan beş ayrı olay hala unutulmadı.

Kayseri'de 555 gün sonra öldürüldükleri ortaya çıkan kayıp 3 çocuk Türkiye'de çocuklara cinsel istismar ve şiddet konusunu yeniden gündeme taşıdı. Türkiye'de her dört saatte bir tecavüz veya tecavüze yeltenme suçu işleniyor. Mağdurların yarısı 18 yaşından küçük. Özellikle sokaklarda yaşayan yaklaşık 25 bin çocuk cinsel şiddetle karşı karşıya kalıyor. Yılda ortalama 7 bin çocuk cinsel istismara uğruyor. Taciz olaylarının ancak yüzde 5'i yargıya intikal ediyor. Siirt, Tunceli, Mardin ve İzmir'de ortaya çıkan beş ayrı olay hala unutulmadı.


Siirt'te geçen yıl nisan ayında ortaya çıkan bir skandal, çocuk istismarının boyutunu gözler önüne sermişti. 7 ilköğretim okulu öğrencisi kız çocuğunun, yaşları 14 ile 70 arasında değişen onlarca erkeğin taciz ve tecavüzüne uğraması hala hafızalarda. Bu olaydan yalnızca iki gün sonra yine Siirt Pervari'den gelen tecavüz ve cinayet haberi de unutulmadı. Yatılı bölge ilköğretim okulunda okuyan 13-14 yaşındaki 8 öğrencinin, iki ve üç yaşındaki iki bebeğe tecavüz etmesi ardından da bebeklerden birini havuzda boğarak öldürmesi çocukların da birbirini istismar edebildiğini göstermişti.

Geçtiğimiz yıl Tunceli Ovacık'ta, zihinsel engelli 14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etmeye çalışan AKP'li eski il başkanı da cinsel istismardan tutuklu. 2006 yılında İzmir'de annesi ve aynı evde kaldığı üç kişinin işkencesine maruz kalan, adli tıp muayenesinde tecavüze uğradığı belirlenen 17 aylık bebek de hala unutulmuş değil.

N.Ç'ye taecavüz cezasısz kaldı
Tüm kadınların vicdanını yaralayan bir mahkeme kararı, N.Ç. davasında verilmişti. Mardin'de 9 yıl önce aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 26 kişinin tecavüzüne uğrayan 12 yaşındaki N.Ç.'nin davasında, sanıklara çok düşük cezalar verilirken, 'zorla alıkoyma' suçlaması zaman aşımına uğradı.

Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 sanığı, 15 yaşından küçük çocuğa tecavüz ettikleri için alt sınırdan 5'er yıl hapisle cezalandırmıştı. Mahkeme, iyi hal indirimi yaparak, cezayı 4'er yıl 2'şer aya düşürmüştü. N.Ç.'ye birden çok defa tecavüz eden 11 sanığa ise 5'er yıl 10'ar ay ceza verilmiş ve yine iyi hal indirimi ile bu cezalar 4'er yıl 10'ar aya indirilmişti. 18 yaşından küçük bir sanığa ise 1 yıl 4 ay ceza çıkmıştı. Kamuoyunda "Utanç davası" olarak bilinen davada mahkeme, "Küçük yaştaki çocuğu zorla alıkoyma" suçlamasında N.Ç'nin "Para karşılığında erkeklerle birlikte olduğuna" kanaat getirerek zaman aşımı kararı vermişti. N.Ç.'nin avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir, zaman aşımı kararını AİHM'e taşıdı.

İnternette var olan çocuk pornografisi konusunda çalışmalar yapan Telefono Arcobaleno'nun araştırmasına göre tüm dünyada internette çocuk istismarı 2003 yılından bu yana yüzde 149 oranında arttı. Dünyada durum böyleyken, Türkiye'de daha vahim boyutlarda.

Dünyada cinsel istismar oranı yüzde 1 ila 10 arasında olmasına karşın, Türkiye'de bu oran yüzde 53'lere kadar çıkıyor. AKP iktidarı ise Hüseyin Üzmez gibi tacizcileri koruyarak suçluları cesaretlendiriyor. Son olarak internet üzerinden yapılan bir deney pedofilinin korkunç boyutlara vardığını gözler önüne serdi. Pedagog Barış Çiçek'in "Sesimi Duyan Var mı?" adlı kitabında bahsettiği deneye göre; çocuk istismarını araştırmak için takma isimle internetteki sohbet sitelerinden birine girdi ve kendini 10 yaşında, ilkokul öğrencisi bir kız çocuğu olarak tanıttı. "Begüm10" ismiyle siteye kaydolan Çiçek'e ilk 28 dakika içinde 100 kişi mesaj gönderdi ve bunların 43'ü cinsel içerikliydi. Çicek, 43 mesaja ısrarla 10 yaşında olduğunu söyleyerek cevap vermesine karşın, sadece 1 kişi özür dileyip konuşmayı sonlandırdı.

Hükümet cezaları düşürüyor
Kadınlara yönelik şiddet karşısında 'şiddet artmıyor, azalıyor' diyen AKP hükümeti şimdi de, çocuklara yönelik cinsel istismar suçunu işleyenlere af getiriyor. Kayseri'de kaybolan çocukların katil zanlısının, bu çocuklardan birine tecavüz etmesi üzerine harekete geçen TBMM Adalet Komisyonu, kamuoyunda 'hadım' olarak nitelenen düzenlemeyi yaparken çocukları cinsel yönden istismar edenlerin alacağı ceza miktarını ise düşürdü.

TBMM Alt Komisyonu'nda kabul edilen düzenlemeye göre, çocukların cinsel istismarı durumunda ruh halinin bozulması halinde 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasını öngören ceza maddesinin kaldırılması öngörülüyor.

TBMM Alt Komisyon'da kabul edilen düzenleme Adalet Komisyonu'ndan geçip Meclis Genel Kurulu'nda da kabul edilirse, çocuklara cinsel istismar suçunu işleyenlerin tek tek tahliye olması gündeme gelebilecek.

etha

 



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,953 µs