En Sıcak Konular

Kaddafi'nin elçisi Türkiye yolunda

4 Nisan 2011 11:33 tsi
Kaddafi'nin elçisi Türkiye yolunda İngiliz basını, dün Yunanistan'ı ziyaret eden Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdülati El Ubeydi'nin Türkiye'yi de ziyaret edeceğini bildiriyor.

BBC, Channel 4 gibi İngiliz kanalları Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitri Druças'ın dünkü açıklamalarına dikkati çekerek, Druças'ın Ubeydi'nin Türkiye ve Malta'yı da ziyaret edeceğini söylediğini aktardı.

İngiliz basını Libya lideri Muammer Kaddafi'nin, yetkililerini başka ülkelere yollayarak, "krizden çıkış yolu aradığı" yorumunu yapıyor.

Bu arada basın, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papendreu'nun Libya'daki durumla ilgili Türkiye, Katar ve İngiltere başbakanlarıyla telefon görüşmeleri yaptığını bildiriyor.

İngiliz Dışişleri Bakanlığı doğrulamasa da Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin yardımcılarından Muhammed İsmail'in geçen hafta Londra'ya gelerek, İngiliz hükümeti yetkilileriyle görüştüğü ortaya çıkmıştı.

Öte yandan, İskoçya polisi geçen hafta İngiltere'ye gelen Libya Dışişleri Bakanı Musa Kussa'yı 1988'deki Lockerbie saldırısıyla ilgili sorgulamak istiyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron Kussa'ya dokunulmazlık tanınmadığını açıklarken, Kussa'nın Libya'da dönemin önde gelen istihbarat yetkililerinden biri olduğu kaydediliyor. Libyalı ajan Abdülbasit El Megrahi'nin sorumlu tutulduğu Lockerbie saldırısında, bir yolcu uçağına yerleştirilen bombanın İskoçya'nın Lockerbie kasabası üzerinde patlaması sonucu 270 kişi hayatını kaybetmişti. El Megrahi kanser hastası olduğu gerekçesiyle 2009 yılında İskoç hükümeti tarafından serbest bırakılmıştı. Hala hayatta olan El Megrahi, Libya'da kahraman gibi karşılanmıştı.

aa




Bu haber 878 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,706 µs