En Sıcak Konular

Muzaffer Tekin'e takdirname şoku

4 Nisan 2011 10:25 tsi
Muzaffer Tekin'e takdirname şoku Savunmasını askerlik döneminde aldığı takdirnamelere dayandıran Muzaffer Tekin'e Genelkurmay'dan beklemediği cevap.

Ergenekon davasındaki savunmasını askerlik döneminde aldığı takdirnamelere dayandıran Muzaffer Tekin'e Genelkurmay'dan “Kayıtlarda takdirname yok” cevabı geldi.

Savunmasını ‘aldığı iki takdirname' üzerine kuran Ergenekon'un tutuklu sanığı Muzaffer Tekin hakkında, mahkemenin beklediği cevapGenelkurmayBaşkanlığı'ndan geldi. Genelkurmay, Tekin'in “disiplinsizlik” nedeniyle TSK'dan ilişiğinin kesildiğini belirterek, kayıtlarında kendisine verilmiş takdirname olmadığını bildirdi.Ergenekonterör örgütü iddiasıyla devam eden davanın tutuklu sanıklarından olan ve örgüt yöneticisi iddiasıyla yargılananemekliYüzbaşı Muzaffer Tekin takdirname şoku yaşadı. Soruşturmayı yürüten savcılar, iki takdirnamenin gerçek olup olmadığını Genelkurmay'a sormuştu. Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nın 2.6.2008 tarihli yazısında “Takdirnameler TSK'ya ait değildir” ifadesinin yer aldığı belirtilmişti. Ancak Muzaffer Tekin, iddianamedeki bu bölümün gerçeği yansıtmadığını öne sürerek mahkemeden takdirnamelerle ilgili araştırma yapılmasını istemişti. Bunun üzerine davaya bakanİstanbul13. Ağır Ceza Mahkemesi, söz konusu takdirnameleri Genelkurmay'a göndererek bunların gerçek olup olmadığını sordu.

İmzalar da gerçek değil

Genelkurmay'dan mahkemeye ulaşan 2011 tarihli “GİZLİ” ibareli yazıda Muzaffer Tekin'in “diziplinsizlik” nedeniyle TSK ile ilişiğinin kesildiği ifade edilerek, takdirnamelerin de kayıtlarda yer almadığı belirtildi. Tekin'deki takdirnamede adı bulunan Abdullah Başkan adlı TSK personeli hakkında da “Üsteğmen rütbesindeyken 1979 yılında hakkında verilen mahkumiyet kararı neticesinde TSK'dan ilişiğinin kesildiği” de yazıda yer aldı. Yine takdirnamelerin altında imzası olduğu iddia edilem emekli Tuğgeneral Mahir Kök hakkında ise şöyle denildi: “1972-2004 yılları arasında K.K.K.lığında görev yaparak Tuğgeneral rütbesiyle 2004 yılında kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrıldığı anlaşılmıştır.”

Mahir Kök albayken Tekin emekli olmuştu

“Belİrtİlen her üç personelin dosyalarında ya da diğer kayıtlarda, takdirnamelere ait dosya nüshalarına veya herhangi bir belgeye rastlanmamıştır. Dolayısıyla anılan belgeler K.K.K.lığı kayıtlarında bulunmamaktadır” denilen yazıda, personellerin ayrı dönemlerde çalıştığına vurgu yapıldı. Yazıda, şöyle denildi: “E.Tuğg. Mahir Kök, 121. Taktik Komando Alay Komutanı olarak Albay rütbesiyle 1996-1998 yılları arasında görev yapmıştır. Takdirnamede adı geçen şahıslar ise bu tarihlerde TSK personeli olmadığından Kur.Alb. Mahir Kök'ün maiyetinde bulunmayan bu kişilere takdirname verme yetkisi bulunmamaktadır.”

star



Bu haber 1,284 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,979 µs