En Sıcak Konular

Seçim sürecinde zirveye özel güvenlik

4 Nisan 2011 08:40 tsi
Seçim sürecinde zirveye özel güvenlik

Devletin zirvesi seçim süresi boyunca yenilenen özel kodlarla korunacak.

Seçim öncesi MİT, Emniyet ve askeri istihbarat alarma geçirilirken, Çankaya Köşkü, TBMM, Başbakanlık, Genelkurmay ve siyasi liderlerin ikametgâhlarında ek donanımlarla hassas koruma yapılacak.

Devletin zirvesi seçim süresi boyunca yenilenen özel kodlarla korunacak. Seçim sürecinin başlaması ile birlikte yurt içi programlarına kısıtlama getiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere Başbakan Tayyip Erdoğan, siyasi parti liderleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile bazı Özel Yetkili Savcılar'a ilişkin özel güvenlik kodları uygulanacak. Seçim sürecine yaklaştıkça yükselen tansiyon istihbarat birimlerini özel önlemler almaya itti.

Hazırlıkların ağırlık noktasını ise devletin zirvesindeki isimlerin güvenliği oluşturuyor. Bu amaçla Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emniyet ve askeri istihbarat kendi görev alanları içerisinde devletin zirvesi için özel güvenlik kodları oluşturdu. Oluşturulan özel güvenlik kodu programına göre seçim sonrasına kadar başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, BDP lideri Selahattin Demirtaş, bakanlar, kuvvet komutanları ve belirlenen önemli isimlere hassas takip uygulanacak. Bu kişilerin konutları ve kullanacakları güzergahlarda alternatifli güvenlik uygulanacak. Güvenlik tedbirleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nın yakın koruma ekiplerinin kullanacağı silahlar da yenilendi. Bu amaçla devletin zirvesine 300 dolayında silah alındı. Bu silahların ilgili birimlere dağıtımı da yapıldı. Bu arada özellikle yakın korumaların hem teorik hem de uygulamalı olarak sürekli hazır halde tutulmaları sağlanıyor. Seçim süreci boyunca belirlenen isimlerin konutları ile kullandıkları güzergahlarda ek güvenlik önlemleri alınacak. Belirlenen isimlerin konvoyları da uydu aracılığıyla takip edilecek. İstihbarat birimleri bu isimlere ilişkin "yakın koruma", "çevre koruma" ve "bölge koruma" prensibini takviyeli olarak uygulayacak. MİT ev Emniyet'in bu amaçla teknik personel kaydırması yapacağı belirtildi.

EK TEKNİK DONANIM
Seçim sürecinde siyasi parti liderlerini miting yapacağı meydanlar kameralar ve mobeselerle donatılacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Erzurum, Mersin, Samsun ve Bursa'nın da aralarında bulunduğu 35 ilde alternatif miting alanları oluşturulacak. Siyasi parti liderlerinin o ilde mitinglerinin çakışması halinde komşu illerden ek güvenlik takviyesi yapılacak. Miting alanlarının güvenliğini Emniyet sağlayacak, siyasi partilerin gençlik teşkilatlarının güvenlik açısından öne çıkmaması sağlanacak. Seçim sürecinde belirlenen illegal örgütlerle bazı sabıkalılar yakın takipte tutulacak. Bu kişilerin mahkeme kararı alınarak gerektiğinde şehir dışına çıkmamaları sağlanacak.

sabah



Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,632 µs