En Sıcak Konular

Ban Ki-mun,UNAMA'ya yapılan saldırıyı kınadı

1 Nisan 2011 22:26 tsi
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentindeki, BM'nin Afganistan'a Yardım Misyonu (UNAMA) ofisine yapılan saldırıyı ''şiddetle'' kınadı.

BM Sözcülüğünden yapılan açıklamasında, Kenya'nın başkenti Nairobi'de bulunan Genel Sekreter, saldırıdan büyük üzüntü duyduğunu belirterek ''bu korkunç ve korkak saldırının hiçbir mazereti olamayacağını ve saldırıyı şiddetle kınadığını'' bildirdi, kurbanların ailelerine başsağlığı diledi.

BM Sözcü Yardımcısı Ferhan Hak konuyla ilgili sorular üzerine saldırıda ciddi sayıda insanın öldüğünü, ancak halen net bilgilere ulaşamadıklarını, o yüzden saldırıda yaralananlar ve ölenler hakkında sayı vermek istemediklerini söyledi. Hak, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Afganistan Özel Temsilcisi Staffan Di Mistura'nın Mezar-ı Şerif'e varınca kendilerine bilgi vereceğini kaydetti.

Hak, bir soru üzerine, BM binasını koruyan güvenlik görevlilerinin de ölenler arasında olduğunu düşündüklerini belirtti.

Bölgeden iki kişinin kafasının kesildiği yönünde haberler geldiğinin hatırlatılması üzerine, Hak şu an kesin bilgilere ulaşamadıklarını söylemekle yetindi.

Bölgeden gelen haberlerde Mezar-ı Şerif'te, ABD'nin Florida eyaletinde 20 Martta Kur'an-ı Kerim'in bir kopyasının yakılmasını protesto edenlerin BM bürosuna yaptığı saldırıda 7 yabancı BM çalışanı ile 4 Afgan göstericinin öldüğü bildirilmişti, ancak sayının yükselmesinden korkuluyor.

zaman



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,017 µs