En Sıcak Konular

Bomba ihbarlarında dikkat çeken artış

1 Nisan 2011 19:53 tsi
İstanbul'da son bir hafta içinde yapılan asılsız bomba ihbarları halkın psikolojisini bozdu. Sadece bugün iki ihbar yapıldı ikisi de asılsız çıktı.

İstanbul'da son bir hafta için gelen bomba ihbarları halkın psikolojisini bozdu. Hemen hemen hergün gelen bomba ihbarları emniyeti harekete geçiriyor. İhbarların yapıldığı bölgelerde yaşayanlar büyük bir panik yaşıyor. Çoğunlukla ihbarlar asılsız çıkıyor. Sadece bugün İstanbul'da iki bomba ihbarı yapıldı. Her ikisinde de bomba yerine başka şeyler çıktı.

İşte son bir haftada yaşanan bomba ve bomba ihbar olayları:

01 NİSAN TAKSİM MEYDANI

İstanbul Taksim Meydanı’nda bir restoranın önüne bırakılan şüpheli paket paniğe neden oldu. Taksim Meydanı’nda bomba paniği yaşandı. Bir restoran önüne bırakılan poşet polisi alarma geçirdi. Poşetin içinde bulunan kutunun bomba olmasından şüphe ediliyordu.
Polis, meydana çıkan ana caddeyi trafiğe kapattı. Bomba imha ekipleri, vatandaşların meraklı bakışları arasında paketi fünyeyle patlattı. Pakette patlayıcı olmadığı belirlendi.

01 NİSAN İSTANBUL ÜSKÜDAR

İstanbul, Üsküdar'daki Nakkaştepe Sitesi'nin giriş kapısına bırakılan şüpheli bir paket paniğe neden oldu. Olay yerine çağrılan bomba imha uzmanı, paketi fünye ile patlattı. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, olay yeri inceleme ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen ekipler, paketi fünyeyle patlattı. Paketten bomba çıkmadı.

1 NİSAN OSMANİYE

Osmaniye'de PKK tarafından yola döşendiği iddia edilen bomba patladı. Bombanın patlamasından sonra 6 asker yaralandı.

31 MART'TA GAZİ MAHALLESİNDE

Gazi Mahallesi girişinde yol kenarına bırakılan ve el bombasına benzeyen cisim, polisi alarma geçirdi. Çevrede alınan güvenlik önlemlerinin ardından olay yerine gelen uzman ekibin yaptığı incelemede, cismin patlayıcı özelliği olmadığı ve bir tornacı da el bombası şekline getirilmiş bir demir parçası olduğu ortaya çıktı.

31 MART'TA İSTANBUL HAVAALANINA SAHTE BOMBA

İngiltere'den Türkiye'ye uçan UPS kargo uçağında "sahte bomba" bulundu. Londra'da tespit edilemeyen "sahte bomba"nın İstanbul'daki güvenlik taramalarında bulunduğu belirtildi. Bombanın İngiltere'den Türkiye'ye nasıl geldiği konusunda hala tartışmalar devam ediyor.

24 MART İSTANBUL ŞİŞLİ

İstanbul Şişli Kurtuluş'ta park halinde bulunan iki aracın arasına bırakılan parça tesitrli bomba patladı. Olayda ölen yada yaralanan olmazken, iki araçta maddi hasar meydana geldi.

dunyabulteni



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,461 µs