En Sıcak Konular

BBP'den Fethullah Gülen açıklaması

1 Nisan 2011 18:59 tsi
MHP lideri Bahçeli'nin Fethullah Gülen hakkında yaptığı açıklamaya tepkiler çığ gibi büyüyor.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Mustafa Destici, son günlerde gündemi meşgul eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Fethullah Gülen Hocaefendi ve cemaat hakkındaki, 'cemaat başka odaklar tarafından yönlendiriliyor, Hocaefendi cemaat faaliyetlerini durdursun' açıklamaları ile ilgili olarak, Fethullah Gülen Hocaefendi cemaatinin faaliyetlerinin bilimsel, ilmi, milli kültürü, milli şuuru bütün dünya coğrafyasına yayan, Türk bayrağını, Türk dilini oralara götüren, oralarda yaşatan bir hareket olduğunu belirterek, BBP olarak bu faaliyetleri destekleyip, devam etmesini istediklerini söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Mustafa Destici, dünya insanı için olumlu faaliyetlerde bulunan bu hizmetlerin, Türkiye’nin içinde de Türkiye’nin birliğine katkı sağladığını dile getiren Mustafa Destici, “Türkçe faaliyetleri mi? Türk bayrağını bir yerlere taşıma faaliyeti mi? Türkçe olimpiyatları mı? Türkiye’nin başında bu kadar bela musibet varken bunların hangisi askıya alınsın? Dolayısıyla BBP olarak Hocaefendi'nin başka işlerin sorumlusu olarak gösterilmesi doğru olamaz."

BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, MHP’nin, böyle bir açıklama yapmadan önce rahmetli Alparslan Türkeş’in bu konulardaki görüşlerine bakması gerektiğini kaydetti.

Son günlerde gündemde olan idam tartışmalarıyla da ilgili konuşan Destici, idamı toplumdaki herkes için istemediklerini, sadece ağır suçlar işleyenler için istediklerini kaydetti. Destici, konuyu referanduma götürmek için 6 Nisan'da Meclis'e taşıyacaklarını sözlerini ekledi.

cihan

 



Bu haber 1,081 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,087 µs