En Sıcak Konular

Bingazi'de Erdoğan'a 'ilginç' protesto

1 Nisan 2011 16:59 tsi
Bingazi'de Erdoğan'a 'ilginç' protesto Libya'da isyancıların merkezi konumundaki Bingazi kentinde bugün ilginç bir gösteri düzenlendi.

Cuma namazı sonrasında mahkeme binası önünde toplanan yüzlerce kişi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı "isyancılara silah verilmesini istemediği" gerekçesiyle protesto etti.

Göstericiler, Erdoğan'ın dün İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüştüğü Londra'da yaptığı açıklamalarda isyancıların silahlanmasına karşı olduğunu söylediğini dile getirdiler.

Göstericiler, "Biz El Kaide değiliz", "Biz asi değil devrimciyiz" ve "Sevgili Kaddafi'ni al silahlanmamıza müsaade et" gibi sloganlar atıp pankartlar açtılar.

Cuma namazını kıldıran Şeyh Ahmet Murabbi adlı imam ise hutbede Başbakan Erdoğan'ın "Kaddafi yanlıları tarafında olduğunu" iddia etti. Türkiye'ye kırgınlığını ifade eden Murabbi, "Başbakan Erdoğan'ın Kaddafi'nin yanında değil halkın yanında yer alması gerektiğini" ifade etti. Kalabalık Cuma namazı sonrası bir süre Erdoğan'ı protesto etti.

Gün içinde de Bingazi Konsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenleneceği söyleniyor.

İngiltere Başbakanı Cameron, dün Başbakan Erdoğan'la düzenlediği basın toplantısında Libya'da muhaliflerin silahlandırılması konusunda bir soru üzerine, "Biz Libya'nın bölünmesini istemiyoruz. Demokratik ve özgür bir gelecek için Libya'nın böyle bir süreçten geçmesini istiyoruz" demişti. Libya'daki muhaliflerin silahlandırılması konusunda bir karar almadıklarını söyleyen Cameron, her şeyin BM Güvenlik Konseyi'nin 1973 sayılı kararı çerçevesinde yapılması gerektiğini belirterek, "Bingazi'deki demokratik güçlere yardım etmemiz gerektiğini düşünüyorum" diye konuşmuştu.

Daha önce 1 Mart'ta Kaddafi'ye gitmesini tavsiye ettiğini açıklayan Erdoğan, dünkü konuşmasında da Bugünden tezi yok elimizi çabuk tutacağız ve oradaki zulmü durdurmamız lazım oradaki akan kanın durması lazım ölümler artık durması lazım diye düşünüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

cha



Bu haber 2,016 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,533 µs