En Sıcak Konular

Suriye: 'halka ateş açan' iki grup tutuklandı

1 Nisan 2011 16:29 tsi
Suriye resmi kaynakları, başkent Şam, ile Duma ve El Barida kentlerinde "halka ateş açan, mallarına zarar veren ve kaos ortamı oluşturmaya çalışan iki silahlı grubun" tutuklandığını duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre Duma kentinde silah zoruyla bir eczaneyi soymaya çalışan ve etrafa yaylım ateşi açan bir silahlı grup güvenlik güçlerinin düzenledikleri operasyonla ele geçirildi. Silahlı grubun güvenlik güçleri ile dayanışma gösteren vatandaşlara karşı ateş açarak bölgede kaos ve dehşet yaratmaya çalıştıkları belirtildi.

Öte yandan grup üyelerinin yapılan sorgusunda bir çok işyerine silahlı soygun düzenledikleri, kamuya ait bir araç çaldıkları, son bir hafta içinde Şam çevre kentine Tabi İrbiyn, Zemlaka ve Duma bölgelerinin değişik yerlerinde ateş açtıklarını itiraf ettikleri kaydedildi.

Grup üyelerinin ayrıca geçen Cuma günü Şam'ın Kabun semtinde bir kısım kamu mallarını kundaklama eylemlerine katılan başka bir gruba barınak sağladıklarını itiraf belirtildi.

Yapılan açıklamada soruşturmanın tamamlanması amacıyla sözü geçen silahlı grubun Şam'a getirildikleri sırada, onlara destek olan başka bir silahlı grubun kurtarmak için Hareste Köprüsü yakınlarında nakilleri yapılan araca ateş açtığı iddia edildi.

Ele geçirilen ikinci silahlı grup ile ilgili olarak Barida bölgesindeki Sekiz Mart yerleşim semtinde vatandaşlara karşı yaylım ateşi açtıkları, bunun sonucunda bir vatandaşın yaralandığı aktarıldı.

Grup üyelerinin Suzuki marka bir araba kullandıkları, vatandaşların toplandıkları bir yere girmek ve onlara karşı ateş açmaya çalıştıkları belirtildi.

Açıklamada, silahlı grubun, vatandaşların yardımı ile güvenlik güçlerinin yaptıkları operasyonda Kisve bölgesine kadar yapılan kovalamaca sonunda yakalandıkları dile getirildi. Yakalananların kaç kişi olduğuna dair bilgi verilmedi.

cha



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,296 µs