En Sıcak Konular

Yalçın Küçük'ten büyük iddia

1 Nisan 2011 16:05 tsi
Yalçın Küçük'ten büyük iddia
Ergenekon sanığı Yalçın Küçük, mahkeme heyetini tehdit etti.

Ergenekon sanığı Yalçın Küçük, mahkeme heyetini tehdit etti. "Beni tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmişti. 'Bana dokunma, bana dokunan yanar' dedim. 'Seni görevden alırlar' dedim ama bu kadar erken olmasına ben de şaşırdım. Savcı Öz bana dokundu gitti. Size de tavsiye ederim, kendinize dikkat edin." ifadelerini kullandı.

Sanık Yalçın Küçük de konuşmak için söz istedi. Ancak Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Siz davanın tutuksuz sanığısınız. Bir talebiniz varsa alalım." dedi. Küçük'ün konuşmak istediğini ve tutuklanınca mahkemenin kendisini çağırdığını söylemesi üzerine Başkan Şengün, mahkemenin bir çağrısı olmadığını belirterek, "Kısa ve öz bir talebiniz varsa buyurun." şeklinde konuştu. Küçük'ün, "Ne demek kısa, öz?" şeklindeki sözleri üzerine de Şengün salondaki kürsüde değil de oturduğu yerden konuşmasını söyledi. Sanık Küçük'ün, "Konuşmamdan çekindiğiniz nokta nedir?" sorusu üzerine Şengün, konuşmaya başlayınca ismini söylemesi konusunda Küçük'ü uyardı. Önce adını ve soyadını söyleyen Küçük, "Ama şeytan da, diyorlar" dedi. Başkan Şengün ise, "O isminizi bilmiyoruz." karşılığını verdi.

Küçük, soruşturma kapsamında Savcı Zekeriya Öz tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiğini söyleyerek, " 'Bana dokunma, bana dokunan yanar, seni görevden alırlar' dedim ama bu kadar erken olmasına ben de şaşırdım." dedi. Küçük, daha sonra da mahkeme heyetine hitaben, "Savcı Öz bana dokundu gitti. Size de tavsiye ederim, kendinize dikkat edin." sözleri dikkat çekti.

Tutuklu sanıklardan Tuncay Özkan ise, sanık Yalçın Küçük'ün Cumhuriyetin değiştiği şeklindeki görüşüne katılmadığını belirterek, "Ben burada Cumhuriyeti savunmaya devam edeceğim. Siz hakimlerin görevi de budur." diye konuştu.



Bu haber 1,507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,760 µs