En Sıcak Konular

İhvan: Esad'ın vaatleri gerçekçi değil!

1 Nisan 2011 15:49 tsi
Suriye Müslüman Kardeşler Genel Sekreteri Riyad El-Şıkfi ise Baas partisinin iktidara gelmesinden sonra ülkede muhalefetin sona erdiğini ve hapishanelerin muhaliflerle doldurulduğunu söyledi.

Suriye Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslimin) Genel Sekreteri Riyad El-Şıkfi, Müslüman Kardeşler Siyasi Şefi Muhammed Tayfur, MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar’ın katıldığı basın toplantısında Suriye’deki son gelişmeler ve Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın son konuşması değerlendirildi.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal açıklamasında Beşşar Esad’ın sürekli olarak Filistin meselesini siyasi kart olarak kullandığını, İsrail’in Suriye’ye yönelik tacizlerine ses çıkartamadığını ancak Esad’ın kendi halkına karşı kabadayılık yaptığını söyledi. MAZLUMDER olarak Suriye meselesine ehemmiyet gösterdiklerini ifade eden Ünsal “olağan üstü halin kaldırılması, toplu mezarların açılması, mahkumların serbest bırakılması çağrımızı yineliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Ünsal “Bugün Suriye genelinde büyük olaylar yaşanacak, Cuma günü İslam dünyası için artık küresel bir intifada günü haline gelmiştir. Dera kenti iki haftadır kuşatma altındadır, Beşşar’ın kardeşi Mahir’in komutasındaki güçler bu kentte bir katliama girişebilir. Hama’daki katliamı da Hafız’ın kardeşi Rıfat yapmıştı dolayısıyla her iki olay arasında bu tür bir benzerlik bulunmaktadır” dedi. Ünsal ayrıca Suriye’nin meşru talepleri dikkate almaması durumunda ülkede çok kan akacağını, yaşanabilecek dış müdahale ve haçlı savaşı gibi olayların sorumlusunun ise Esad yönetimi olacağını söyledi.

SİVİL TOPLUM DENETLESİN

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal toplantı esnasında Suriye’den CNNTURK muhabiri Şirin Payzın ve diğer yabancı gazetecilerin sınır dışı edilmek üzere havalimanına götürüldüğünü, bu durumun basını ülke dışına çıkartan Suriye yönetiminin katliama hazırlandığına dair kamuoyunun endişelerini arttırdığını söyledi. Ünsal ayrıca MAZLUMDER olarak Suriye yönetimine Dera ve benzeri yerlerde inceleme yapacak sivil toplum kuruluşlarına kapıların açılması için çağrıda bulunduklarını da ifade etti.

YAŞANABİLECEK KATLİAMLARDAN ENDİŞE EDİYORUZ

Suriye Müslüman Kardeşler Genel Sekreteri Riyad El-Şıkfi ise Baas partisinin iktidara gelmesinden sonra ülkede muhalefetin sona erdiğini ve hapishanelerin muhaliflerle doldurulduğunu söyledi. El Şıkfi “Bugüne kadar rejim kendisini korumak için birçok şehirde katliamlar yaptı, tarih bize yaşanabilecek bu tür olaylara ilişkin ipuçları vermektedir ve Suriye’deki durum endişe vericidir” dedi.

 

Şıkfi ayrıca “Beşşar’ın kurduğu sistem babasından miras bir sistemdir, bu yönüyle Suriye rejimi bir veraset cumhuriyetidir. Birçok insan Esad ailesini eleştirdiği için hapislerde bulunmaktadır. Mevcut Suriye halkının talepleri meşrudur ancak bu taleplere rejim şiddetle karşılık vermektedir” dedi.

ESAD’IN REFORM VAATLERİ İNANDIRICI DEĞİL

Devlet başkanı Beşşar Esad’ın konuşmasını hayal kırıklığı olarak değerlendiren Genel Sekreter El-Şıkfi “Bu konuşma boyunca dillendirilen reform vaatlerini biz on yıldır duyuyoruz, reformlarla ilgili Suriye yönetiminin açıklamaları inandırıcı değildir. Şu anda olağanüstü halin kaldırılmasıyla ilgili bir komisyon kurulmuştur ancak olağan üstü hal kanunları yerine terörle mücadele kanunlarının getirilmesi düşünülmektedir ki bu da olağan üstü halin devamı anlamındadır” dedi.

MODELİMİZ TÜRKİYE

Modeliniz İran mı yoksa Türkiye mi olacak sorusu üzerine Müslüman Kardeşler Siyasi Şefi Muhammed Tayfur “Bizler tek bir vatanın evlatlarıyız Türkiye’nin geçirmiş olduğu süreçleri yakından takip ediyoruz. Bizler için İran model olamaz bizim için Türkiye’deki halkın iradesi ve bu iradenin sandığa ve yönetime yansıması biçimi modeldir” dedi.

Tayfur “Türkiye’deki mevcut hükümetin açılım politikalarını destekliyoruz, mevcut sıfır sorun merkezli dış siyasetin hem Türkiye’ye hem de çevre ülkelere katkısı olduğunu düşünüyoruz ve Türkiye’nin sadece Suriye’de değil diğer Arap ülkelerinde de yapıcı bir rolü olduğunu görüyoruz” dedi.

DIŞ MÜDAHALE OLURSA SORUMLUSU ESAD YÖNETİMİDİR

Libya benzeri bir dış müdahaleyi nasıl karşılarsınız sorusu üzerine Siyasi Şef Tayfur; “Ülkemize yapılacak dış müdahaleye kesinlikle karşıyız, ancak böyle bir müdahale gerçekleşirse bunun sorumlusu Esad yönetimi olacaktır” dedi.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi Başkanı Cüneyt Sarıyaşar ise Suriye’nin uzak bir ülke olmadığını, Suriye’deki Kürtlerle, Araplarla ve diğer unsurlarla akrabalık bağlarının olduğunu, dolayısıyla Suriye’de yaşanabilecek gelişmelere duyarsız kalamayacaklarını ifade etti.




Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,840 µs