En Sıcak Konular

'Teröristlerle ilgili şu an yorum yapmak doğru olmaz'

1 Nisan 2011 14:46 tsi
İçişleri bakanı Osman Güneş Hatay'da ölü ele geçirilen teröristlerle ilgili gerekli değerlendirmelerin yapıldığını belirtti.

İçişleri Bakanı Osman Güneş Hatay'da ölü ele geçirilen teröristlerle ilgili gerekli değerlendirmelerin yapıldığını belirtti. Olayın çok taze ve sıcak olduğunu ifade eden Güneş, "Şu anda yorum yapmak doğru olmaz" dedi.

Bakan Güneş, bir dizi ziyarette bulunmak üzere geldiği Mersin'de, önce Sahil Güvenlik Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Rahim Çonguloğlu'nu ardından İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bedri Dursun'u ziyaret etti. Daha sonra Bakan Güneş, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile görüştü.

Güneş, Emniyet Müdürlüğü çıkışında basın mensuplarının Hatay'daki çatışma ile ilgili sorusunu cevapladı.

Hatay Valiliği'nin bu konu ile ilgili gerekli açıklamayı yaptığını ifade eden Güneş,

"Kamuoyuna da yansıdı. Gece yarısı 01.30 saatlerinde bir grup terörist ile karşılaşan güvenlik güçlerimizin 'dur' ihtarına uymayınca karşılıklı çatışma çıktı. 7 terörist ölü ele geçirildi. Bunların değerlendirmesi yapılıyor. Biliyorsunuz, Cumhuriyet Savcımız olay ilgileniyor. Güvenlik güçlerimiz olayın üzerinde çalışıyor. Şimdilik olay çok sıcak ve taze olduğu için yorum yapmak doğru olmaz." diye konuştu.

Teröristlerin her birinin üzerinde M 16 diye tabir edilen ağır silahlar ile 14 el bombası çıktığını anlatan Güneş, "Ayrıca 4 kilogram kadar A4 tipi patlayıcı ele geçirildi. Tüm bunları bir araya koyarak düşündüğümüzde, değerlendirmesini ilgili birimler yapacak"'dedi.

Bir gazetede Emniyet İstihbarat Dairesi'nin Yargıtay'ın kararına aykırı biçimde dinleme yaptığı yönündeki haber hatırlatılan Güneş şunları söyledi: "Henüz o haberi okumadım. Ama şunu ifade edebilirim, yapılan dinlemelerin tamamı yasalara uygun, ilgili mahkemelerimizce verilen yetkiyle yapılmıştır. Onun dışındakiler suçtur. Dolayısıyla mahkeme karar vermeden, yetkililer izin vermeden, ismini zikrettiğiniz birimimizin kendilerinden birşey yapmasını mümkün görmüyorum ve buna da inanmıyorum."

cha



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    49,384 µs