En Sıcak Konular

Kaddafi'ye Girit'e sığınma hakkı!

1 Nisan 2011 14:20 tsi
Kaddafi'ye Girit'e sığınma hakkı! Yunanistan'da yayımlanan Elefterotipia gazetesi, 1 Nisan şakası asparagas haberde, Başbakan Yorgo Papandreu'nun NATO'dan izin alarak, Muammer Kaddafi'nin geçici olarak Girit'e iltica talebine olumlu cevap verdiğini iddia etti.

Atina'da yayımlanan Elefterotipia gazetesi, ilk sayfadan duyurduğu 1 Nisan şakası haberinde, Kaddafi'nin oğlunun birkaç gün önce Papandreu'yu telefonla arayarak iltica taleplerini ilettiği, bunun üzerine NATO'dan alınan özel bir izinle de Kaddafi'nin ailesi ve yakın çalışma arkadaşları ile birlikte Girit'e geçici olarak ilticasının kabul edildiği kaydedildi.

1 Nisan şakası habere yaklaşık yarım sayfa ayıran gazete, Kaddafi'nin Girit ilticasının nasıl olacağının ayrıntılarını da verdi. Kaddafi'nin oğlunun Yunanistan'ın Trablus Büyükelçiliği'nden Papandreu'yu aradığı ve anlaşma sağlanması üzerine ise senaryonun son aşamasının konuşulduğu ifade ediliyor. Buna göre NATO'nun izni ile Afrika Birliği'ne ait uçak, Kaddafi, ailesi ve az sayıdaki yakın çalışma arkadaşını Girit'e getirecek. Buradan Yunan Hava Kuvvetleri helikopteri ile alınacak olan Kaddafi, kalacağı otele bırakılacak. Çadırındaki Kaddafi'ye güvenli ve yakın korumayı Yunan istihbarat görevlilerinin de destek verdiği özel kuvvetler üstlenecek. Gazetenin haberine göre Atina, Kaddafi'nin yanında sadece birkaç milyon euro yada altın getirebileceğinde ısrar ediyor.

"PAPANDREU BIRAKIYOR"

Ana muhalefet Yeni Demokrasi yanlısı Adesmeftos Tipos gazetesi ise ekonomik krizle uğraşmaktan yorulan Papandreu'nun görevi bırakacağını yazdı. 1 Nisan şakası yapan gazete, Papandreu: "Yoruldum, gitmek istiyorum" başlığını manşetten verdi. Yeni kabinenin listesini de ilk sayfadan giren gazete, başbakanlığı İçişleri Bakanı Yannis Ragusis'in üstleneceğini duyurdu.

Bir başka "savunma haber portalı" ise 4 F-16 Yunan savaş uçağının Libya'yı bombaladığını yazdı. Savunma Bakanlığı'na dayandırılan asparagas haberde, uçakların üslerine dönene kadar gelişmenin gizlendiği belirtildi.

1 Nisan asparagas haberinde Elefteros Tipos gazetesi ise kamu borcunu yeniden ödemek için Yunanistan'ın Parthenon mermer ve heykellerini 7,5 milyar Euro karşılığında 49 yıllığına İngiltere Müzesi'ne verileceğini yazdı. Aynı gazete, geçen yıl ise Türkiye'nin Yunanistan'a sadece yüzde 2,5 faizle 20 milyar euro kredi vereceğini yazmıştı.

cha



Bu haber 1,043 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,553 µs