En Sıcak Konular

Müslüman alimlerden Suriye'ye çağrı

1 Nisan 2011 11:08 tsi
Müslüman alimlerden Suriye'ye çağrı
Müslüman Âlimler Birliği, Suriye hükümetini, barışçıl gösteriler yapan halkın kanını akıtmak yerine onları korumaya çağırdı. Yayınlanan bildiride bunu en azından yaptıkları uluslararası sözleşmelere saygı için yapmalarını talep etti.

Suriye’de reform isteğiyle gösterilerde bulunan halkın uğradığı zulmün durdurulması için Müslüman Alimler Birliği bir bildiri yayınladı. Birlik bu bildirisinde önce Suriye hükümetine sonra da Suriye halkına seslendi. Suriye hükümetinden akan kanın durdurulması, halkın korunması talep edilirken, Suriye halkından da özel ve kamu mallarına zarar vermemeleri istendi.

Müslüman Âlimler Birliği, Suriye hükümetinden halkı öldürüp kanlarını akıtmayı durdurmasını ve kuşattığı şehirlerden ordusunu çekmesini talep etti. Birlik, ayrıca acilen halkın meşru hakkı olan genel hürriyetler ve insan hakları bağlamındaki isteklerinin yerine getirilmesini istedi.

Birlik tarafından yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi: ‘Hükümet, Suriye halkının barışçıl bir şekilde toplanıp gösteri yapma ve görüşünü özgürce ortaya koyabilme hakkını kullanmasını sağlamak zorundadır. Bu alanda yaptığı uluslar arası antlaşmalara saygı gereği böyle hareket etmeli ve göstericileri her türlü saldırıdan korumalıdır.”

Bildiride Suriye yönetimi, onlarca sene öncesinde ilan edilmiş olağanüstü hal durumunu –bu hale ilişkin tüm geleneksel hükümleri ve olağanüstü hal mahkemeleriyle beraber- kaldırmaya çağırıldı.  Ayrıca ülkelerinden hicret ettirilmişlerin, ülkelerine dönmelerine izin verilerek ve siyasi sivil ellerinden alınmış tüm hakları kendilerine iade edilerek dosyalarının kapatılması talep edildi.

Suriye halkının yaptığı gösterilerin barışçıl halk gösterileri olduğunu ve tüm uluslar arası antlaşma ve sözleşmelerin kendilerine bu hakkı verdiğini vurgulayan birlik, Suriye halkını özel ve kamu mallarını korumaya, bu mallara saldırı düzenlememeye davet etti.

Müslüman Âlimler Birliği yayınladığı bildirisinde son olarak bedeli ne olursa olsun hakkın yanında durulması, zulmün peşinden sürüklenilmemesi gerektiğini dile getirerek, hakkı savunanların, Allahu Teala’nın kendilerine hakkı ortaya koymalarını ve asla saklamamalarını emrettiği peygamberlerin mirasçıları olduğunu vurguladı.




Bu haber 1,272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,846 µs