En Sıcak Konular

Kaddafi'ye büyük darbe!

1 Nisan 2011 10:54 tsi
Kaddafi'ye büyük darbe! Libya Lideri Kaddafi'nin ''karakutusu''ndan büyük darbe...

Muammer Kaddafi'nin 'karakutusu' olarak bilinen ve eski bir casus olan Libya Dışişleri Bakanı Musa Kussa istifasını açıkladı.

Libya, Dışişleri Bakanı Musa Kussa'nin istifasını doğruladı ve Kussa'ya tedavi görmesi amacıyla Tunus'a gitmesi için izin verildiğini bildirdi.

Libya hükümeti sözcüsü Musa İbrahim, Kussa'nın tedavi görmek amacıyla Tunus'a gitme izni istediğini ve kendisine bu iznin verildiğini, daha sonra görevinden istifa etmeye karar verdiğini duyduklarını belirtti.

İbrahim, bunun Kussa'nın kendi kararı olduğunu, Libya'nın kişilere bağlı olmadığını kaydederek, bu istifadan Libya'nın etkilenmeyeceğini söyledi.

Sözcü ayrıca, Dış İstihbarat Başkanı Ebu Zeyd Durda ve Parlamento Başkanı Muhammed Zwei gibi kişilerin görevlerinden ayrılıp Tunus'a gittiklerine dair haberleri yalanladı.

-BEYAZ SARAY: "KADDAFİ'YE ÖNEMLİ BİR DARBE"

Beyaz Saray, Libya Dışişleri Bakanı Musa Kussa'nın İngiltere'ye sığınmasının Libya lideri Muammer Kaddafi'ye "önemli bir darbe" vurduğunu ve Kaddafi rejiminin parçalanmakta olduğunu gösterdiğini belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Tommy Vietor, yaptığı açıklamada, "Musa Kusa, Kaddafi'nin şu anki ruh hali ve askeri planlarıyla ilgili kritik önemde istihbarat sunabilen, Kaddafi'nin en güvenilir yardımcılarından biri. Bu (Kussa'nın İngiltere'ye sağınması), Kaddafi rejimine önemli bir darbe" ifadesini kullandı.

"Kaddafi'nin çevresindeki kişilerin, tüm meşruiyetini kaybeden bir rejime bağlı kalıp bunun ağır sonuçlarıyla yüzleşmek ya da tarihin doğru tarafında yer almak arasında seçim yapması gerektiğini" kaydeden Vietor, "Musa Kussa'nın kararının, Trablus'ta rüzgarın ne tarafa doğru estiğini gösterdiğini" belirtti.

aa



Bu haber 1,152 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,513 µs