En Sıcak Konular

Gül, Ergenekon sürecini yorumladı

1 Nisan 2011 08:21 tsi
Gül, Ergenekon sürecini yorumladı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili görev değişikliğini değerlendirdi.

Devlet işinde devamlılığın esas olduğuna dikkat çeken Gül, bunun kişilere göre değişmeyeceğinin altını çizdi: "Savcılar yeni görevlerine terfi etti. Görev yaparken kanun ne diyorsa ona göre yapılır. Sürecin aynı ciddiyetle devam edeceğinden tereddüdüm yok."Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların görev yerlerini değiştirmesi kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Kararın, Ergenekon'la ilgili yargı sürecini nasıl etkileyeceği merak edilirken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hukuka olan inancını dile getirdi. Dün 'Diyabeti Durduralım' projesi kapsamında Çankaya Köşkü'nde düzenlenen etkinliğin ardından basın mensuplarıyla sohbet eden Cumhurbaşkanı, 'savcıların yeni görevlerine terfi ettiğinin' altını çizdi. Dava sürecinin aynı ciddiyetle devam edeceğinden tereddüdü olmadığını vurgulayan Gül, "Devletin işinde devamlılık olur. Kişilere göre olmaz. Dava geneliyle ilgili olarak hukuk ne diyorsa herkes ayırım yapmadan buna devam eder." dedi. Sürecin hızlı işlemesi temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı, gözaltı süresinin uzaması konusunda ise yorum yapmadı: "Yargının işi."

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların başka görevlere tayinlerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dava sürecinin aynı ciddiyetle devam edeceğinden tereddüdü olmadığını söyledi. Gül, "Devletin işinde devamlılık olur. Kişilere göre olmaz. Dava geneliyle ilgili olarak hukuk ne diyorsa herkes ayırım yapmadan buna devam eder." dedi.

Cumhurbaşkanı, 'Diyabeti Durduralım' projesi kapsamında Çankaya Köşkü'nde düzenlenen etkinliğin ardından basın mensuplarıyla sohbet etti. Cumhurbaşkanı'nın gündeme ilişkin sorulara verdiği cevaplar şöyle:

Ergenekon savcılarının terfisi ve tayinler...

Devletin işinde devamlılık olur. Kişilere göre olmaz. Görev yaparken kanun, yasa ne diyorsa ona göre yapılır. Aynı ciddiyetle devam edeceğinden tereddüdüm yok.

Gözaltı süresinin uzaması...

Yargının işi.

Süreci nasıl etkiler?

Temel bir şey, sürecin hızlı devam etmesi en büyük arzumuz.

Süreç devam eder mi?

Yargılamayı yapan savcılar yeni görevlerine terfi ettiler. Dava geneliyle ilgili olarak hukuk, kanunlar ne diyorsa herkes ayırım yapmadan buna devam eder.

Beşar Esad'in açıklamalarını nasıl buldunuz? Suriye'deki gelişmeleri takip ediyor musunuz?

Komşularımızı yakından takip ediyoruz. Bölgemizin istikrarı açısından önemli. Komşularımızda ne olursa bizim için önemli olur. Suriye ile yakın ilişki içindeyiz. Suriye'de bazı reformların yapılması için temas halindeyiz. Onlar da yapmak istiyor. Ancak nasıl yapılacağı konusunda sıkıntılar çekiyorlar. Yoksa bugünkü dünyada Akdeniz'in kıyısında kapalı rejim olmaz. Beşar Esed de reform yapma konusunda çok arzulu. Dilerim ki kendi ellerini güçlendirirler. Suriye, bizim için çok önemli.

Ahmet Türk'ün açıklamaları için konuşacak mısınız?

Hayır... hayır.

Gabon'da kumsalda yürümüştünüz, balıkçı ile nasıl anlaştınız?

Onlar eski sömürge. Bu nedenle İngilizce, Fransızca biliyorlar. 'Okyanusa nasıl çıkıyorsunuz?' dedim. 'Gece çok yağış vardı, çıkabildiniz mi?' diye sordum. 'Çıktık. 3-4 kişi çıkıyoruz.' dedi. Ağlarını sahilde bırakıyorlarmış. 'Bir motor olsa' dedim kayıkta, sana versek. Şöyle bir baktı. Bir rüya gibi onun için tabii.

Milli maçı izlediniz mi, nasıl buldunuz?

Pek iyi oynamadık ama sonuç iyi. İki gol attık. Kazandığımız iyi oldu.

zaman



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,792 µs