En Sıcak Konular

Suriye'de OHAL yerine 'Terör Yasası'

31 Mart 2011 17:58 tsi
Suriye, olağanüstü hal yerine ‘terör yasası’ öngörüyor. Ancak uzmanlar, terör yasasının OHAL'den daha tehlikeli olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, 'Suriye'de terör yok, yıllardır süren devlet terörü var' dedi.

Suriye, devam eden protestolarla gündeme gelen olağanüstü hali (OHAL) kaldırarak yerine “terörle mücadele yasası” çıkarmak istediği bildirildi.

Suriye resmi haber ajansı Sana, Devlet Başkanı Beşar Esad’ın talimatı olağanüstü halin kaldırılmasına hazırlık yönünde hukukçulardan oluşan bir komisyonun kurulduğunu duyurdu.

Kurulan komisyonun kaldırılacak olan olağanüstü hal yasası yerine, “vatan güvenliği ve vatandaşın onurunun korunmasını güvence altına alarak terörle mücadele edilmesini sağlayan bir yasa hazırlamakla görevlendirildiği” belirtildi. Söz konusu komisyona çalışmalarını tamamlaması için 25 Nisan’a kadar süre verildiği kaydedildi.

Suriye’de olağanüstü hal, Baas partisinin iktidara geldiği 1963 yılından bu yana yürürlükte bulunuyor. Toplantı ve düşünce ifade özgürlüğüne ağır kısıtlamalar getiren yasa, devlet güçlerine de “şüpheli” gördükleri herkesi gözaltına alarak sorgulama yetkisi verdi. Bununla birlikte iletişimin gözetim altına alınması, gazete ve yayınlar ile radyo ve diğer medya üzerinde denetime olanak tanıyor.

Suriye uzmanları ise terör yasasının OHAL'den daha tehlikeli olduğunu açıkladı. Suriye devlet terörü olduğunu söyleyen uzmanlar, Esad rejiminin reform istemediğini bilakis Muammer Kaddafi gibi işi uzatmaya çalıştıklarını bildirdi. Uzmanlar, terör yasası adı altında birçok sivil insanın yeniden gözaltına alınacağını ve bunların başında protesto gösterilerine katılanların olacağını vurguladı.
AJanslar

 



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,436 µs