En Sıcak Konular

CHP'li vekil iddialıyız dedi ama...

31 Mart 2011 12:38 tsi
CHP’nin Kürt politikası yürüten Diyarbakır eski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu’nun, aday olmak için gösterdiği bölgeler partiyi karıştırdı.

CHP’nin Kürt politikasını yürütenDiyarbakıreski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu, ‘’İddialıyız, Diyarbakır’dan milletvekili çıkaracağız’’ dedi ama başvurusunuİstanbulŞişli’den yaptı.

CHP’nin Kürt politikası yürüten Diyarbakır eski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu’nun, İstanbul ya da Mersin’den aday olmak istemesi partiyi karıştırdı. ‘’İddialıyız, Diyarbakır’danCHPmilletvekili çıkaracak” diyen Tanrıkulu, adaylık başvurusunu da İstanbul Şişli’den yaptı.

CHP’nin 18 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri, milletvekili seçilmek için “Garantili seçim bölgeleri” olan Ankara, İstanbul veİzmirgibi büyükşehirlerden adaylık için başvurdu. İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır eski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu ise Diyarbakır’dan aday olmadı.

DEĞER DE ADAY DEĞİL

CHP’nin geçen dönem milletvekili çıkaramadığı ve oylarının çok düşük olduğu Diyarbakır’da Parti Meclisi (PM) üyesi, eski Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Değer de, bu kez adaylık başvurusu yapmadı. İl teşkilatı, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Diyarbakır’dan aday gösterilmesini istiyor.

Eski Genel Başkan Baykal’ın etkili olduğu Diyarbakır’daki yerel örgütlerin de Tanrıkulu’nun kendi ilinden aday olması için genel merkeze yoğun talep ilettiği belirtildi. Milletvekili adaylarının merkez yoklaması ile Genel Merkez’den belirleneceği Diyarbakır’da il ve ilçe teşkilatlarının “Tanrıkulu’nu isteriz” talebinin arkasında olası bir başarısızlığın, Genel Başkan Yardımcısı'na yüklemek istenmesinin yattığı da savunuluyor.

gazeteport



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,571 µs