En Sıcak Konular

Emekli olacakların beklediği haber

31 Mart 2011 12:31 tsi
Ziraat Bankası'ndan emekli olacaklara sevindirici bir haber geldi.

Ziraat Bankası, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’na borcunu ödemesi halinde emekli olabilecek kişilere 60 ay vadeli masrafsız tüketici kredisi vermeye başladı.

Prim borcu bulunan esnaf ve çiftçi, banka kredisi çekerek emekli olabilecek. Torba yasa olarak bilinen borçların yeniden yapılandırması uygulaması kapsamında sunulan kredi imkânından binlerce kişinin faydalanması bekleniyor.

Krediden; SGK’ya (BAĞ-KUR) birikmiş borcu olup, ödenmesi halinde emekliliğe hak kazanacak sigortalılar ile emekliliğe hak kazanmamış, birikmiş prim borcu olan, mevcut prim borcunu yapılandırmak isteyen sigortalılar yararlanabilecek. Kredi, 60 ay vade aralığında yüzde 0,79 faiz oranı ve masrafsız olarak kullandırılacak. Kredi almak isteyenler, Ziraat Bankası’nın bütün şubelerine başvurabilecek. Başvuru için banka şubeleri veya SGK’dan temin edilecek dilekçe, müşterinin indirimli prim borcu tutarı belgesi, bireysel kredi başvuru formu, nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gerekiyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında 6111 Sayılı Kanun’ uyarınca, 5510 sayılı 'Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi (hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar-Bağ-Kur’lular) kapsamında emekliliğe hak kazanabilecek ve yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar ile birikmiş prim borcu bulunan, ancak söz konusu borcun ödenmesi halinde dahi emekliliğe hak kazanamayacak olan sigortalılara prim borçlarının SGK’ya aktarılmasına yönelik olarak kullandırılmak üzere Ziraat Bankası’nın bütün şubeleri tarafından 'Bağ-Kur Prim Borcu Kredisi' adı altında azami 60 ay vadeli, masrafsız tüketici kredisi kullandırılacaktır.”

cihan



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,688 µs