En Sıcak Konular

CIA’ye Libya yetkisi

31 Mart 2011 11:06 tsi
CIA’ye Libya yetkisi
Amerikan basınında yeralan haberlere göre Obama, CIA’ye Libya’daki isyancılara yardım edilmesine yönelik bir emre imza attı.

ABD Başkanı Barack Obama hiçbir Amerikan askerinin Libya toprağına adım atmayacağını pek çok kez tekrarladı. Ancak Amerikan basınında yer alan haberler bunun tersini iddia ediyor. ABC News’ta yer alan bir habere göre Başkan Obama, CIA’ye Libya’daki gizli operasyonlara izin veren bir emre imza attı.
İsmi açıklanmayan Amerikalı yetkililere dayandırılan habere göre her ne kadar verilen emir isyancılara doğrudan silah yardımını içermiyorsa da bunun yollarını hazırlıyor. Resmi ağızlardan konuyla ilgili açıklama yapılmazken, bu kararın Libya’daki gizli operasyonların önünü açtığı belirtiliyor.

New York Times ve Washington Post’ta yer alan ve yine Amerikalı yetkililere dayandırılan haberlerde de CIA ajanlarının hava saldırıları için istihbarat toplmak için Libya’ya gönderildiği aktarıldı.

Washington Post’un haberine göre, son günlerde Kaddafi’nin karşı saldırısı ile geri çekilmek zorunda kalan isyancılara silah sağlamak ve destek vermek de ajanların görevleri arasında. New York Times da ajanların, isyancılarla temasa geçeceklerini de iddia etti. Ajanların hedeflerinden biri de Kaddafi’ye bağlı birliklerin ne kadar güçlü olduğu ve nerelerde konuşlandığı ile ilgili bilgilere ulaşıp, muhaliflere yardım bulunabilmek.
Gazette ayrıca Washington tarafından reddedilse de ajanların küçük gruplar halinde haftalardır Libya’da faaliyet yürüttüklerini ileri sürdü.

İNGİLİZLER DE LİBYA’DA

New York Times’da yer alan haberde Libya’da gizli görev yürüten tek ülkenin ABD olmadığı, İngiliz istihbaratının da bu ülkede faaliyetlede bulunduğu belirtildi. İddiaya göre, Amerikalılar’ın yanısıra İngiliz özel kuvvetlerine ve gizli servis MI6’ya bağlı onlarca İngiliz görevli de Trablus’ta bulunuyor.İngiliz ajanlarının görevi füze bataryaları, topçu mevzileri gibi askeri bilgileri toplayarak, hava saldırılarını yönlendirmek.




Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,615 µs