En Sıcak Konular

Yusuf Erikel, tedavisi için tahliye istedi

31 Mart 2011 11:04 tsi
Ergenekon davasının tutuklu sanığı avukat Yusuf Erikel, duruşma başlar başlamaz söz alarak, yaptırdığı testlerde kanser teşhisi konulduğunu söyledi.

Bir yıldır tedavi görmesine ve hastalığın ilerlemiş olmasına rağmen teşhis edilemediğinden yakınan Erikel, gözyaşları içinde tedavisi için tahliyesini talep etti.İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Ergenekon davasının 110'uncu duruşmasında tutuklu sanıklardan Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, İbrahim Şahin, Yalçın Küçük, Cengiz Köylü ve Mustafa Koç'un da aralarında bulunduğu 19 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan da Tanju Güvendiren hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Mehmet Haberal, Fatih Hilmioğlu, Levet Ersöz, Mustafa Dönmez, Mustafa Levent Göktaş, Oğuz Bulut ve İbrahim Özcan ise duruşmaya katılmadı.

Kimlik yoklamasının ardından tutuklu sanıklardan avukat Yusuf Erikel, bir yıldır solunum yolları rahatsızlığı nedeni ile hastanelere gidip geldiğini ve tedavi olmaya çalıştığını açıkladı. Bir ara burnundan ameliyat da olduğunu belirten Erikel, en son cezaevinde doktorun isteği ile renkli tomogrofi çektirdiğini ve sonucunda da kötü huylu kanser hastası olduğunu öğrendiğini açıkladı. Hastalığının ameliyat aşamasında olmadığını ancak kemoterapi yaptırması gerektiğini ifade eden Erikel, cezaevi ortamında tedavisinin yapılamayacağını ileri sürerek tahliyesini istedi. Erikel, "Doktorlar uyursan uyanamama riski var diyor. Zaten bunu bildiğim için uyuyamıyorum da. Ölümden korkmuyorum ama tedavimi yaptırmak istiyorum. Sizlerin de bir suçu yok, hakkımı helal ediyorum. Hastalık bu." sözlerinden sonra tahliyesini talep ederek yerine oturdu.

Sanık Erikel'in talebinin ardından Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, sanık İbrahim Şahin'i sanık kürsüsüne çağırarak 29 Mart 2011 günü yarım kalan Savcılık ifadesinin okunma işlemine devam edeceklerini açıkladı. İfadenin 31'inci sayfasından itibaren okumaya devam eden Başkan Şengün, savcılıkta İbrahim Şahin'in Ergenekon Terör Örgütü kapsamında Tokat bölgesinde bir yapılanma içerisinde olduğu şeklindeki soruları tekrar hatırlattı. Savcılık aşamasında bu sorulara verdiği cevapları ve kendisine sorulan soruları dahi hatırlamadığını, bunları bilmediğini belirten Şahin, suçlamaları ve aleyhte verdiği iddia edilen ifadeleri de kabul etmediğini açıkladı.

Önceki oturumda kendisine sorulan sorulara bağırma tonunda cevap veren Şahin'in, bugünkü duruşmanın başında daha sakin olduğu gözlendi. Başkan Şengün, "Size sanıklardan Fatma Cengiz'e bir mesaj atarak Çevik Bir'in telefonunu istediğiniz sorulmuş." diye hatırlatarak açıklamasını istedi. Şahin ise hatırlamadığını söyledi.

cihan



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,408 µs