En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan Öz açıklaması

31 Mart 2011 10:36 tsi
Kılıçdaroğlu'ndan Öz açıklaması
CHP Lideri Kılıçdaroğlu,Zekeriya Öz konusunda konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde “Seçim Stratejileri ve Sandık Eğitimi” konulu toplantıya katıldı. Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu toplantıda yaptığı konuşmada ise gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Yargıya karışmıyorum diyorlar. HSYK’nın başkanı kim Adalet Bakanı. Adalet Bakanı kime bağlı Başbakan’a. Doğrudan doğruya yargıya karışıyorsunuz. Zekeriya Öz’ü görevden siz aldınız. Neden kamuoyunda oluşan infiali tersine çevirebilir miyiz düşüncesiyle.

Siz halka doğruları söylemiyorsunuz. Bu ülke halka yalan söyleyen politikacılardan bıktı. Yargı bizim işimize karışmasın diyorlar. Bunu söyleyen kişide demokrasi kültürü vars mı acaba. Hukuksuzluk nerede varsa yargının orada müdahale yetkisi vardır.

Ben başına buyruğum istediğimi yaparım ben onun işine karışmam o da benim işime karışmam nasıl dersin.

Başka ülkedeki bir başbakana bunu söylerse kendisiyle dalga geçer. Ergenekon davasında Başsavcı değişmedi. Başsavcı Sayın Erdoğan. Kendisi bu davanın savcısıyım demişti. Yargı tarafsız olmadıktan sonra 3 Zekeriya Öz gider, 7 tane gelir.

Hükümeti yöneten bir kişi “Yargı benim işime karışmasın diyebiliyor” sen kimsin.

Sıkıyönetim artık ileri demokrasi adı altında uygulanıyor. Canı sıkıldıkça bir dalga daha başlatıyorlar. “CHP yükseldi mi Bir dalga daha başlat.”

Hepimizi büyük görevler düşüyor.

“YENİ SİYASETÇİ OLMAKTAN GURUR DUYARIM”

Bir ülkede başbakan çıkıp “yargı benim işime karışmasın” diyorsa o ülkede kuvvetler ayrılığı yoktur. Dün benim hakkımda “o daha yeni siyasetçi” demiş. Yeni siyasetçi olmaktan gurur duyarım. Yeni siyasetçiyim. Temiz siyasetçiyim. Halkına yalan söylememeyi ilke edinmiş bir siyasetçiyim.

Yargının işine müdahale etmediklerini söylüyorlar. Belli ki cama bakmadan konuşmuş. Sözünün nereye gideceğini bilmiyor. Sen doğrudan yargıya müdahale ediyorsun. Adalet Bakanı’nın, müsteşarın doğrudan kurula müdahale ediyor.

Senini yüzünden siyasetçilere olan güven sarsılıyor. İnsanda utanma olur, arlanma olur. Ahlak olur. Bizim anladığımız anlamda bunlarda ahlak da yok. HSYK senin emrinde değil mi bizi mi kandırıyorsun. Sen savcıları değiştireceğine tarafsız olmadıkları kesinleşmiş yargıçları orada tutuma. İnsanda ahlak varsa o yargıçların oradan istifa etmesi lazım zaten. Kim diyor orada durun diye HSYK. Başında kim var Adalet bakanı. Birbirimizi kandırmayalım

Siyasete girerken söz verdim halka her eyerde doğruları söyleyeceğim diye. Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar ama ben gerekirse 10. köye gitmesini bileceğim.

“SIRA DİN ADAMLARINA GELDİ”

Hapiste 68 gazeteci var. Şimdi sıra din adamlarında. Hani Nazi döneminde bir din adamı demişti ya, “herkesi götürüyorlardı ses çıkarmadım, sıra bana gelince ses çıkaracak kimse kalmamıştı.” Haksızlığa uğramış herkesi, CHP’li olsun ya da olmasın savunmak CHP’nin görevidir.



Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,530 µs